Gündem Mahkeme, Kozinoğlu'nun ifadelerini istedi

Mahkeme, Kozinoğlu'nun ifadelerini istedi

Paylaş
Mahkeme, Kozinoğlu'nun ifadelerini istedi

Birinci "Ergenekon" davasında mahkeme, cezaevinde yaşamını yitiren Kaşif Kozinoğlu'nun aşama ifadeleri ile el yazısı beyanlarını içeren belgelerin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinden istenilmesini kararlaştırıldı

Birinci "Ergenekon" davasına bakan mahkeme heyeti, iddianame ve belgelerde adı geçen "örgütün 1 numarası" olduğu iddia edilen kişinin araştırılmasını kapsayacak şekilde bir soruşturma olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı.

Buna göre mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol’un avukatı Vural Ergül’ün talebi üzerine, iddianame ve belgelerde geçen "örgütün 1 numarası" olduğu iddia edilen kişinin araştırılmasını da kapsayacak şekilde herhangi bir soruşturma olup olmadığının Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından sorulmasını kararlaştırdı.

Tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün avukatı Zeynep Küçük’ün talebi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, 2006-2007 yılları içerisinde Veli Küçük’ün bağlantılı olduğu (sahibi, ortağı, yöneticisi ve danışmanı) güvenlik şirketleri tarafından Ümraniye’de herhangi bir yerin güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığının araştırılarak bildirilmesine hükmetti.

Haberin Devamı

Tutuklu sanıklardan Alparslan Arslan’a Danıştay saldırısında kullandığı glock marka silahın temin edilmesine ilişkin dosyanın tutuklu sanığı Kenan Özay’ın mahkemeye dilekçe vererek, silahları aldığı kişinin adını belirttiğini ifade eden mahkeme heyeti, bu dilekçe ve Özay’ın beyanlarının Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilerek, silahları aldığını söylediği kişi hakkında gereğinin yapılmasına karar verdi.

-Perinçek’in TBMM’ye sunduğu Susurluk belgeleri-

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in talebini kabul ederek, TBMM’ye yazı yazılıp, Perinçek tarafından 18 Ekim 1996’da Cumhurbaşkanlığına sunulan ve TBMM Susurluk Komisyonuna intikal ettirilmiş olan tüm belgelerin onaylı suretlerinin gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

Perinçek’in TBMM Susurluk Komisyonuna sözlü olarak verdiği bilgilere ilişkin tutulan tutanağın onaylı bir suretinin de TBMM’den istenilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, Odatv davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde yaşamını yitiren Kaşif Kozinoğlu’nun aşama ifadeleri ile bu kişiye ait olduğu söylenen dava ve iddialara ilişkin el yazısı beyanlarını içeren belgelerin de İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinden istenilmesine hükmetti.

Haberin Devamı

Perinçek’in avukatları tarafından dile getirilen, "Gizli tanık 17" hakkında duruşmada sarf ettiği sözlerle ilgili suç duyurusunda bulunulması talebinin ise tutanaklar çıktıktan sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme heyeti, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında ifadesi alınan Mehmet Eymür’ün, gizlilik kuralları dikkate alınarak bu ifadesinin gönderilmesinin istenilmesini, ayrıca soruşturmada gizlilik kararı olup olmadığının da bildirilmesini kararlaştırdı.

-Glock dosyası sanıklarının telefon kayıtları incelenecek-

Mahkeme heyeti, Alparslan Arslan’a glock marka 2 silahın satılması dosyasının tutuklu sanıkları Kenan Özay, Erkan Ayyıldız ve Selçuk Özkan’ın kullandığı telefonların, tesis tarihinden itibaren ayrıntılı HTS raporlarının Telekominikasyon İletişim Başkanlığından (TİB) istenilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Tutuklu sanıklardan Bedirhan Şinal’in tutuklu sanık Osman Yıldırım’ın öldürüleceği iddiasıyla ilgili tahkikat dosyasının da incelenmek üzere Silivri ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarından istenilmesine hükmeden mahkeme heyeti, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak, başka suçtan tutuklu olduğu anlaşılan Sinan Berberoğlu ve Talip Doğan Karlıbel’in tanık olarak dinlenilmesi için duruşma günü hazır edilmelerini hükme bağladı.
Mahkeme heyeti, "gizli tanık Dilovası"nın da bu tanıklar dinlendikten sonra duruşmada hazır edilmesine karar verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, Alparslan Arslan’da ele geçirilen glock marka silahlarla ilgili olarak suç tarihinden bu yana menşei konusunda herhangi yeni bir tespit olup olmadığının sorulmasına, varsa buna ilişkin fatura, belge gibi dokümanların istenilmesine hükmetti.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Ocak 2012’ye erteledi.

Haberin Devamı