Mantar güveç yapılışı
Yıkadığımız mantarların öncelikle saplarını kopartalım. Kopardığınız bu sapları ziyan etmemek adına başka bir tarif için saklayabilirsiniz. Yalnız çok bekletmeden tüketmeniz gerekiyor bunu göz ardı etmeyin lütfen. Mantarları güvecin tabanına yan yana dizelim Kabuklarını soyduğum yarım domates, 1 tane yeşil biber ve 1 tane de kırmızı biberi doğrayalım. Mantarları koyduğum güvece doğradığım sebzeleri yerleştirelim. Mantar güvecinizi sade olarakta yapabilirsiniz. Mantarların saplarını kopardığımız çukur kısmına mantarın büyüklüğüne göre tereyağı yerleştiriyorum. Koyduğumuz tereyağından başka hiçbir yağ eklemesi yapmıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz. 20 dakika piştikten sonra güveci fırından çıkarıp üzerine dilediğiniz kadar kaşar rendeliyoruz ve fırına tekrar atıyoruz. Kaşarlar eriyip üzeri sararana kadar yaklaşık 10 ile 15 dakika arası bekletmeniz yeterli olacaktır. Tuzu pişirdikten sonra eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.