Mantar güveç tarifi: Mantar güveç nasıl yapılır?

Tadına doyum olmayan lokum gibi mantarlar yemek istiyorsanız mantar güveç tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için mantar güveç tarifi arıyor ya da mantar güveç nasıl yapılır merak ediyorsanız "Mantar güveç tarifi, mantar güveç nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

08 Mayıs 2020, Cuma 12:38 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem lezzetli hem de pratik olan mantar güveç tarifi evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için mantar güveç tarifi arıyor ya da mantar güveç nasıl yapılır merak ediyorsanız "Mantar güveç tarifi, mantar güveç nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Mantar güveç tarifi

Mantar güveç malzemeleri

  • Kiremit güveç 
  • Mantar 
  • Kaşar peynir
  • Yeşil biber 
  • Kırmızı biber 
  • Yarım domates 
  • Tuz


Mantar güveç yapılışı

Yıkadığımız mantarların öncelikle saplarını kopartalım. Kopardığınız bu sapları ziyan etmemek adına başka bir tarif için saklayabilirsiniz. Yalnız çok bekletmeden tüketmeniz gerekiyor bunu göz ardı etmeyin lütfen. Mantarları güvecin tabanına yan yana dizelim Kabuklarını soyduğum yarım domates, 1 tane yeşil biber ve 1 tane de kırmızı biberi doğrayalım. Mantarları koyduğum güvece doğradığım sebzeleri yerleştirelim. Mantar güvecinizi sade olarakta yapabilirsiniz. Mantarların saplarını kopardığımız çukur kısmına mantarın büyüklüğüne göre tereyağı yerleştiriyorum. Koyduğumuz tereyağından başka hiçbir yağ eklemesi yapmıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz. 20 dakika piştikten sonra güveci fırından çıkarıp üzerine dilediğiniz kadar kaşar rendeliyoruz ve fırına tekrar atıyoruz. Kaşarlar eriyip üzeri sararana kadar yaklaşık 10 ile 15 dakika arası bekletmeniz yeterli olacaktır. Tuzu pişirdikten sonra eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü