Spor Maradona'dan Batista'ya ağır eleştiri

Maradona'dan Batista'ya ağır eleştiri

Paylaş
Maradona'dan Batista'ya ağır eleştiri

Arjantin'in ev sahipliği yaptığı Copa Amerika'dan elenmesinin ardından efsane futbolcu Diego Maradona, teknik direktör Batista'nın acil istifa etmesini söyledi

Arjantin'in Copa Amerika'ya erken veda etmesinin ardından, efsanevi eski futbolcu Diego Maradona, bir kez daha teknik direktör Sergio Batista'ya yüklendi.

Maradona, Batista'nın acilen istifa etmesi gerektiğini söyledi. Uzun yıllardır kupaya hasret Arjantin, kağıt üzerinde son derece güçlü görünen kadrosuna karşın, ev sahipliği yaptığı Copa Amerika'ya çeyrek finalde veda etti. Tangocular bu süreçte tek galibiyetlerini Kosta Rika karşısında alabildi. Dünya Kupası sırasında milli takımı yöneten Diego Maradona, Copa Amerika hüsranından, Teknik Direktör Sergio Batista ve Federasyon Başkanı Julio Grondona'yı sorumlu tuttu.

Grondona'nın Dünya Kupası sonrası görevine son vererek büyük bir hata yaptığını savunan Maradona; Almanya'ya 4-0 yenildikleri karşılaşmaya atıfta bulunarak; "O maça kadar herşey iyi gidiyordu. Tek bir maçla görevimi kaybettim. Batista gibi sadece Kostarika'yı yenebilen bir takım yaratmış olsaydım, Grondona ile görüşmeden istifa ederdim" diye konuştu.

Maradona, milli takım forması giyen futbolculara; özellikle de çok eleştirilen Lionel Messi'ye de sahip çıktı. Sorunun futbolculardan değil; takımı defansif oynatan Teknik Direktör Batista'dan kaynaklandığını ileri süren Maradona; "Böylesine yetenekli oyuncuları sürekli savunma yapmaya çalışırken görmek yüreğimi parçalıyor. Suçlu onlar değil; onların yeteneklerinden faydalanamayanlar" ifadesini kullandı.

Maradona'ya göre, Batista'nın oyun anlayışını sıkıcı bulan birçok futbolcu, yeteneklerini ve hırslarını sahaya yansıtmakta zorlandı

NTVSPOR

Haberin Devamı