Gündem Marmara elektriksiz kaldı!

Marmara elektriksiz kaldı!

Paylaş
Marmara elektriksiz kaldı!

İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya'da yaklaşık 3 saat elektrikler kesildi. İstanbul'da, elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri durdu.

Saat 13:42'de İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de meydana gelen elektrik kesintisi, hayatı felç etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri kesintinin, Bursa’daki doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen arızanın sebep olduğu sistem çöküntüsünden kaynaklandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Bursa'daki santralden Adapazarı'na giden gerilim trafosunun patlaması nedeniyle gerçekleşen arızanın yüzde 80'inin giderildiğini açıkladı. TEİAŞ'tan yapılan açıklamada, saat 13.42’de olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Doğalgaz Santralında Adapazarı Hattına ait gerilim trafosunun patlaması sonucunda meydana gelen teçhizat arızaları Adapazarı’ndan İstanbul’a kadarki iletim tesislerinde arızalar olduğu belirtildi. Bunun sonucunca Adapazarı’ndan Babaeski’ye kadar olan elektrik sisteminde kesintiler oluştuğuna dikkat çekilerek, "Saat 14.15’ten itibaren peyderpey sistem toparlanmaya başlanmış olup saat 16.15 itibarı ile sistemin yüzde 80’lik bölümüne elektrik verilmiştir. Geri kalan bölümü için çalışmalar kısa sürede tamamlanacaktır" denildi.

Haberin Devamı

Kesintiden yaklaşık 2,5 saat sonra Adapazarı, Gebze, İzmit ve İstanbul'un bazı ilçelerine elektrik verilmeye başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki elektrik arızası nedeniyle yaklaşık 3,5 saat kesintiye uğrayan ulaşım hatlarının tümünün saat 16.00 sıralarında normale döndüğünü açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, İstanbul’a elektriklerin bölge bölge verilmeye başlandığı ifade edildi. Açıklamada, İstanbul Metrosu Şişhane Taksim Finüküler Hattı ve diğer tüm hatlarda seferler normale döndüğü belirtildi.

Elektrik kesintisinde kombinizi kapatın!

TRAFİK IŞIKLARI ÇALIŞMADI

Kar ile birlikte gelen elektrik kesintisi trafikteki sürücüleri zor durumda bıraktı. Trafik ışıkları çalışmadı. Işıkların çalışmaması ile ne yapacağını şaşıran sürücüler trafiğin aksamasına yol açtı. Taksim ve Şirinevler’de trafik tamamen kilitlendi.

BEDAŞ VE AYEDAŞ: ARIZA BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL

İstanbul genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili BEDAŞ ve AYEDAŞ'tan açıklama yapıldı.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) ile Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ) yetkilileri, saat 13.43 itibarıyla yaşanan kesintinin kendileriyle
bir ilgisinin bulunmadığını, konuyla ilgili Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA FREKANS KAYDI

BEDAŞ Sistem Koordinasyon Müdürü Rana Yalçın, TEİAŞ’tan aldığı bilgiye göre, kentin Avrupa ile Anadolu yakasını birleştiren 380 kilovatlık
enerji nakil hattında frekans kayması oluştuğunu söyledi.

ARIZA 150 BİN VOLTLUK HATTA

Trakya bölgesindeki arızanın TEİAŞ’ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında meydan gelen arızadan kaynaklandığı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ne bu nedenle elektrik verilemediği belirtildi.