Türkiye (Son Dakika) Marmara Üniversitesi'ndeki taciz skandalına tepki

Marmara Üniversitesi'ndeki taciz skandalına tepki

Paylaş
Marmara Üniversitesi'ndeki taciz skandalına tepki

Marmara Üniversitesi'nde Mizah Kulübü bünyesinde tiyatro eğitmenliği yapan A.S adlı kişinin bir öğrenciyi taciz etmesi, resim bölümü araştırma görevlilerinden T.A isimli kişinin de başka bir kız öğrenciyi taciz etmesi  üzerine bugün üniversite önünde taciz protestosu düzenlenmişti. Protestonun ardından Marmara Üniversitesi öğrenci kulüpleri tarafından ortak bildiri yayınlandı

A.S adlı 30 yaşındaki şahsın okulla ilişiği 2012 yılında kesildiği ve buna rağmen okula rahat giriş çıkış yapabildiği hatta Mizah Kulübü bünyesinde tiyatro eğitmenliği yaptığı zamanla ortaya çıktı. Bunun üzerine Marmara Üniversitesi'nin duyarlı kulüpleri “Üniversiteler tacizcilerin değil, öğrencilerindir!” başlığıyla ortak bir açıklama yayınlayarak yaşanan taciz olaylarını kınadı.

YAŞANANLARI ANLATTILAR


A.S'nin kuliste kendisini nasıl taciz ettiğini anlatan, Radyo Sinema Televizyon öğrencisi Ö.Ş, kendine karşı direnince tacizci tarafından darp edildiğini, yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığını vurguladı. Hala psikyatri tedavisi gördüğünü belirten Ö.Ş, şikayetçi olup darp raporu aldıktan sonra olayı yargıya taşıdı.

Olay rektörlüğe ve dekanlığa da intikal etti. Ö.Ş, süreci "Dava devam ediyor. Dekanlık herhangi bir işlem yapmadı. Dekanlık tarafından; ‘Adli Tıp olayın üzerinden 9 gün geçmiş olduğunu yazmış, bu yeterli kanıt değildir, bugün de olmuş olabilir’ ifadeleri kullanıldı. A.S. hâlâ mizah kulübünde hocalık yapıyor, turnelere gidiyor.” sözleri ile anlattı.

Araştırma görevlilerinden T.A'nın tacizine uğrayan öğrencilerden biri olan A.Y ise konuyla ilgili olarak şunları aktardı:

“Bana çirkin mesajlar yolladı. Bunlara karşılık vermedim, hesabını sordu. Olanları erkek arkadaşımla paylaştım. Bunları gündeme getirince onu tehdit etti. ‘Ben akademisyenim, bana hesap soramazsınız, siz de namus kavramı yok mu?’ dedi. Pek çok arkadaşımıza daha ‘Dersleri boş ver, seninle tanışmak istiyorum' diye mesaj attı. Tepkiler artınca, önce tehdit ediyor, sonra ‘Konuyu kapatalım’, diyor. Elimizde tehdit mesajları ve kamera görüntüleri var. Konuyu bölüm başkanı ve dekanlıkla paylaşacağız, suç duyurusunda bulunacağız!”

İşte kulüplerin yaptığı açıklamanın tam metni:

MARMARA'DA TACİZE HAYIR


Nefes aldığımız, yaşam alanımız, okulumuz Marmara Üniversitesi'ndeki taciz skandalını kınıyoruz.
Bizler Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak yakın zamanda çıkan iki ayrı taciz vakası aydınlanana ve sonuçlanana kadar dek sürecin takipçisi olacağız. Soruşturma başlatıldığını ifade eden okul yönetiminden konu ile ilgili en kısa zamanda bir açıklama bekliyoruz.
Marmara Üniversitesi'nin üreten ve paylaşan kulüpleri olarak bu taciz olaylarının tam karşısında yer alıyoruz. Üniversiteler tacizcilerin değil, öğrencilerindir!

Bildiriyi imzalayan kulüpler:
Atatürkçü Düşünce Kulübü
Hayvanları Koruma Kulübü
Oyunculuk Kulübü
Değirmen Atölye
Bilimsel ve Sosyal Araştırmalar Kulübü
Motosiklet Kulübü
Marmara Paten Kulübü
İşletme Kulübü
Kadın Çalışmaları Kulübü
LÖSEV Kulübü
Beslenme ve Diyetetik Kulübü
Makine Mühendisliği Kulübü
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübü
Bilimsel Düşünce ve Kültür Sanat Kulübü
Denetim Kulübü
Bilim ve Enerji Kulübü
Kimya ve Sektör Kulübü
Genç Girişimciler ve Gezi Kulübü
Toplum Gönüllüleri Kulübü
Maliye Kulübü
Kulüp Avangart
Almanca İşletme ve İşletme Enformatiği Kulübü
İktisat Kulübü
Müzik ve Eğlence Kulübü
9.Köy Sanat Kulübü
ultrAslan UNI
Dans ve Eğlence Kulübü
Elektronik Sporlar Kulübü
Yatırım ve Borsa Kulübü
Sinema Kulübü
Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü
Tenis Kulübü
1907 UNIFEB
Türk Kızılayı Kulübü
Mimar ve Mühendisler Kulübü
Rota Kulübü
Hydro Marmara Kulübü
UniGFB
Haydarpaşa Hukuk Kulübü
Psikoloji ve Gelişim Kulübü

Haberin Devamı