Gündem 'Mavi kapaklar' akülü sandalye oldu

'Mavi kapaklar' akülü sandalye oldu

Paylaş
'Mavi kapaklar' akülü sandalye oldu

Bir otel öncülüğündeki kampanyada, müşterilerin içtiği suların şişe kapakları biriktirildi ve küçük İrem'e tekerlekli sandalye olarak geri döndü

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Idyros Club Hotel öncülüğünde yürütülen kampanya ile müşterilerin kullandığı su şişelerinin kapakları toplanarak, doğuştan 'Spinal Müsküler Atrofi: SMA' (Vücutta istemli kasların kuvvetsizliği ve erimesi) hastası olan 13 yaşındaki İrem Coşkun'a akülü tekerlekli sandalye alındı.

Sandalyeyi gelecek hafta teslim edecek olan otel yönetimi, sürpriz yaparak küçük İrem'i tesiste ağırladı. Çeşitli kurumların 'mavi kapak' karşılığında engellilere tekerlekli sandalye verdiğini öğrenen Suntopia Hotels Grubu bünyesinde yer alan Kemer'deki Idyros Club Hotel yönetimi, grubun Bodrum, Marmaris ve Alanya'da bulunan 18 otelinde eşzamanlı 'mavi kapak' toplama kampanyası başlattı.

>> GÜLPERİ'NİN DE UMUDU 'MAVİ KAPAK'

Otellerin belirli bölümlerine metal kutular yerleştirilerek, üzerine İngilizce, Rusça, Almanca ve Türkçe kampanyayı anlatan bilgi notu konuldu. Otel müşterilerine de kampanyayı anlatan çalışanlar, turistlerden şişe kapaklarını bu kutulara atmalarını istedi.

Yoğun bir turizm sezonu geçiren Suntopia Hotels Grubu, 2 ayda 480 kilogram, yani 282 bin mavi kapak topladı. Bodrum, Marmaris ve Alanya'daki otellerde toplanan kapaklar, daha sonra Kemer'de bulunan Idyros Club Hotel'de toplandı. Idyros Club Hotel Genel Müdürü Şeyhsuvar Zennecioğlu, daha sonra kapakları İzmir'de bir firmaya vererek karşılığında akülü tekerlekli sandalye aldı.

Haberin Devamı

Sandalyeyi gelecek hafta içinde İrem'e teslim edecek olan otel yönetimi, küçük kıza bir de sürpriz yaparak tesiste ağırladı. Otelin Genel Müdürü Şeyhsuvar Zennecioğlu, "Aldığımız sandalye istediğimiz standartlara uygun oladığı için firmaya iade ettik. Firma bize yüksek standartlarda yeni bir akülü tekerlekli sandalye gönderecek" diye konuştu.

TATİL HAYALİ GERÇEK OLDU

Yardımlarını tekerlekli sandalyeyle sınırlı bırakmadıklarını kaydeden Zennecioğlu, İrem'in rahat dolaşması için de evlerinin önünde beton bir alan oluşturduklarını söyledi. İrem'in hayat dolu bir kız olduğunu belirten Şeyhsuvar Zennecioğlu, "İrem, zekası ve olaylara bakış açısıyla fark edilmeyecek biri değil. Kendisini ziyaret ettiğimizde bizden başka bir isteği olup olmadığını sorduk. O da oteli merak ettiğini söyledi. Bunun üzerine İrem'i otelde deniz manzaralı bir odada ağırladık, hayallerini gerçekleştirdik" diye konuştu.

Haberin Devamı

TURİSTLER DESTEK VERDİ

Kampanya hakkında da bilgi veren Şeyhsuvar Zennecioğlu, “Grubumuzun bünyesinde 18 otel var. Tüm otellerde kampanya başlattık. Çalışanlarımızı ve misafirlerimizi de duyarlılıklarından dolayı kutlamak isterim. Kapak sepetlerini her gün kullandıkları pet şişe kapaklarıyla doldurdular. Böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer aldığımız için çok mutluyum. Mavi kapak kampanyamız başka engelli kardeşlerimiz için devam edecek" diye konuştu.

BİZE HAYAT VERDİLER

Kızının yıllar sonra kendi başına dolaşacağına halen inanamadığını belirten anne Kamile Coşkun, “Bize hayat verdiler. Umarım bu tür işletmeler tüm bekleyenlere umut olurö dedi. İrem'in doğuştan SMA hastası olduğunu hatırlatan Kamile Coşkun, "Hastalığın tedavisi yok. Doktorlar İrem’in 7 yaşına kadar yaşayabileceğini söylemişti. Ama şu anda 13 yaşında. Onu yaşatan umut ve yüksek moral. Bu hediye onun için büyük bir moral olacak" dedi.

OKUMAYI ÇOK SEVİYORDU, ANCAK DEVAM EDEMEDİ

Kızının okulu çok sevdiğini de kaydeden Coşkun, "2'nci sınıfa kadar okula devam etti. Sınıfı 2'nci katta olduğu için okula devam edemedi. Fiziki şartları nedeniyle kızımı okula gönderemedim. Her an yanında olmamız gerekiyor. Ama şimdi akülü sandalye sayesinde istediği an bize bağlı kalmadan dolaşabilecek. Kızım yeniden özgürlüğünü kazandı. Otel yönetimine ve destek veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Saffet YENİGÜN /KEMER (Antalya-DHA)