Dünya May: Aşırıcılık ülkemizde fazlasıyla tolere ediliyor

May: Aşırıcılık ülkemizde fazlasıyla tolere ediliyor

Paylaş
May: Aşırıcılık ülkemizde fazlasıyla tolere ediliyor

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra saldırısının ardından açıklama yaptı. May, radikal görüşlerin ülkede 'fazlasıyla' tolere edildiğini ifade etti

Bu son saldırının radikal İslamcıların ülkede son zamanlarda düzenlediği 3. saldırı olduğunu kaydeden Theresa May, "Aşırıcılık ülkemizde fazlasıyla tolere ediliyor" dedi. May, aşırıcılığın kamu sektörü ve toplumda tespit edilip 'başının ezilmesi' gerektiğini vurguladı.

SALDIRI KONUSUNDA BİRBİRİNİ TAKLİT EDİYOR'



Londra'da dehşet gecesi


Ülkenin karşı karşıya oldukları tehditlerde yeni bir eğilimin gözlemlendiğini savunan May, şöyle devam etti: "Terör terörü besliyor. Failler, saldırı düzenleme konusunda ilham alıyor: Bunu yıllar süren inceleme ve eğitimin sonucunda dikkatlice oluşturulan planlarla değil, internet üzerinden radikalleşen yalnız kurt saldırılarıyla bile değil, fakat birbirini taklit ederek ve çoğunlukla en çiğ saldırı yöntemlerini kullanarak yapıyorlar."

'BÖYLE DEVAM EDEMEZ'


'Gidişatın böyle devam edemeyeceğini' vurgulayan May, "Aşırıcılığa gelince bazı şeylerin değişmesi gerekiyor" diyerek, konu hakkında adımlar atılacağının sinyalini verdi.

'SALDIRILARIN ORTAK NOKTASI RADİKAL İSLAMCILIK'


May, son zamanlarda düzenlenen saldırıların birbirleriyle bağlantılı olmadığını ancak ortak noktalarının 'nefreti ve mezhepçiliği körükleyen radikal İslam ideolojisi' olduğunu ifade etti.

'ZAMANIMIZIN EN BÜYÜK GÖREVİ BU SAPKIN İDEOLOJİYİ YENMEKTİR'


İngiltere Başbakanı, öyle devam etti: "Bu ideoloji, İslam'ın ve gerçekliğin saptırılmasıdır. zamanımızın en büyük görevi bu ideolojiyi yenmektir ancak salt askeri müdahaleyle yenilemez. Kalıcı bir savunmacı anti-terör operasyonuyla da yenilemez. Bunu ancak insanların gözlerini bu şiddetten farklı yöne çekip, çok kültürlü İngiliz değerlerinin nefreti savunan vaizlerden üstün olduğunu anlatabildiğimizde olur."

İNGİLİZ POLİSİ: 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


İngiltere'de dün gece Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı'nda gerçekleşen saldırıyla ilgili 12 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Londra'da 7 kişinin ölümü 48 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ardından 12 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İngiliz polisi, Londra'da dün gece düzenlenen terör saldırısının 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 7 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Polis, saldırıda yaralanan 48 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Saldırılar, dün gece yerel saatle 22.00 (TSİ 24.00) civarında Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı'nda gerçekleşti. Köprü üzerinde yayaları ezen minibüs daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldi. Burada araçtan çıkan 3 saldırgan, çevrede bulunanları bıçakladı.

Haberin Devamı