Eğitim - Kariyer MEB yurtdışına öğrenci gönderiyor! YLSY burs başvuruları ne zaman? 2019 YLSY başvuru kılavuzu…

MEB yurtdışına öğrenci gönderiyor! YLSY burs başvuruları ne zaman? 2019 YLSY başvuru kılavuzu…

Paylaş
MEB yurtdışına öğrenci gönderiyor! YLSY burs başvuruları ne zaman? 2019 YLSY başvuru kılavuzu…

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla bin 115 öğrenciyi yurtdışında lisansüstü eğitime gönderiyor. MEB Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) sınavı duyurusunu yayınladı. Peki, 2019 YLSY burs başvuruları ne zaman? 2019 YLSY başvuruları nasıl yapılır? İşte 2019 YLSY başvuru ve tercih kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl resmi burslu statüde yüksek lisans ve doktora öğrenimi için bin 115 öğrenciyi yurtdışına gönderecek. Peki, 2019 YLSY burs başvuruları ne zaman? 2019 YLSY başvuruları nasıl yapılır? İşte 2019 YLSY başvuru ve tercih kılavuzu

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre yükseköğretim kurumları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere burs ile (YLSY Programı) lisansüstü öğrenim görmek amacıyla yurt dışına öğrenci gönderilecek.

Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) sınavı kapsamında resmî burslu statüde yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi görmek üzere bin 115 öğrenci yurt dışına gönderilecektir.

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 07-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden yapabilecek. Adayların "T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını" kullanarak işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

"REBUS YLSY Başvuru Ekranı" 07 Ağustos 2019 tarihinde adaylara açılacak.

Başvuru yapacak adayların, 2019 YLSY süreci ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için duyuru ekinde yer alan 2019 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu´nu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

2019 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu için tıklayın

2019 YLSY Tercih Tablosu için (Tablo-1) tıklayın

2019 YLSY duyurusu için tıklayın