Gündem Mecidiyeköy de karıştı

Mecidiyeköy de karıştı

Paylaş
Mecidiyeköy de karıştı

Mecidiyeköy'de, Taksim'e çıkmak isteyen gruplarla polis arasında arbede yaşandı. Polis gaz sıkarken göstericiler taşla karşılık verdi. Okmeydanı'nda da DHKP-C'liler sokaktaydı

İstanbul Mecidiyeköy'de, 1 Mayıs kutlamalarının yasaklandığı Taksim'e çıkmak isteyen gruplarla polis arasında arbede yaşandı. Polis gaz sıkarken göstericiler taşla karşılık verdi.



Okmeydanı'nda da DHKP-C'liler

Okmeydanı’ndan yürüyüşe geçerek Şişli Camisi’nin önüne gelen yüzleri maskeli gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş ve molotofkokteyli attı. Şark Kahvesi’nde toplanan yüzleri maskeli göstericiler, terör örgütü DHKP/C lehine slogan atarak yürüyüşe geçti. Göstericiler, Darülaceze ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahını takip ederek, Sıracevizler Caddesi’ne ulaştı.

Hasat Sokak’tan Şişli Camisi’nin önüne çıkan grubun ilerlemesine izin vermeyen polis ekipleri, barikatla önlem aldı. Polis ekipleri, dağılarak başka sokaklara yönelen göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı. Gruptakiler ara sokaklardan caddeye ulaşmaya, önlem alan polis ekipleri de bunu engellemeye çalıştı.