Siyaset Meclis'te içtüzük buluşması
Paylaş
Meclis'te içtüzük buluşması

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "Yarın saat 14.00'te TBMM'de siyasi parti grup başkanvekilleriyle içtüzük konusundaki değerlendirmeleriyapacağız" dedi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yarın saat 14.00’te TBMM’de siyasi parti grup başkanvekilleriyle içtüzük konusundaki değerlendirmeleri yapacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Elitaş, AK Parti MYK Toplantısına gelişinde, Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Elitaş, "Egemen Bağış hakkında ’soykırım yoktur’ sözleriyle ilgili ön inceleme başlatılmış. Bununla ilgili ne diyorsunuz" sorusuna, "Sayın Bakan oraya gittiğinde özgürlük adına bir şey söyledi. Saçma sapan iddialarla ilgili bir cümle söyledi. Eğer ben de Zürih’e gidersem, aynı şeyi yaparım. Bizimle de ilgili herhalde bir ön inceleme başlatırlar" yanıtını verdi.
"Mehmet Akif’in medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar ifadesi gerçekleşmiş oluyor" diyen Elitaş, Avrupa’nın tek dişi kalmış canavarlık yaptığını söyledi. Elitaş, ifade özgürlüğüne hiçbir şeyin engel olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

"İçtüzük konusu yarın görüşülecek mi" sorusuna Elitaş, şu yanıtı verdi:

"Az önce, grup başkanvekili arkadaşlarımızla istişare ettik, muhalefet partisi grup başkanvekilleriyle. Yarın saat 14.00’te TBMM’de siyasi parti grup başkanvekilleriyle içtüzük konusundaki değerlendirmeleri yapacağız. Yarın, grup başkanvekillerinin kararında içtüzükle ilgili olumlu bir netice çıkar. Meclis Başkanımızın başkanlığında yaptığımız toplantıda siyasi partilerin bu konuya olumlu yaklaştığını görüyoruz. Açıkçası TBMM’nin etkin ve verimli çalışması için gayret gösteriyoruz, onların da aynı gayrette olduğunu görüyoruz. Ama ufak tefek ayrıntılar da farklı düşüncelerimiz var. Özellikle tek madde üzerinde yoğunlaşılan bir konu. İçtüzüğün 19. maddesi, grup önerilerinin, danışma kurulu önerilerinin bizim teklifimiz her grup 5 dakika ile bunu izah etsin. Yarın 14.00’te tüm siyasi parti grup başkanvekillerine haber verdik. Onlar da uygun gördüler."

Elitaş, "Toplantıdan uzlaşma çıkmazsa nasıl bir adım atılacak" sorusuna ise "Niye olumsuz düşünüyorsunuz, uzlaşma çıkarsa diye niye söylemiyorsunuz da hep olumsuzlukları gündeme getiriyorsunuz. Türkiye’deki bazı şeyler, olumlu şeyler üzerine inşa edilmeli" karşılığını verdi.

"Emniyet’in ABD Büyükelçiliği’ne verdiği iddia edilen brifing ile ilgili bugün Deniz Baykal avukatı aracılığıyla bir açıklamada bulundu. Suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Bununla ilgili ne diyorsunuz" sorusuna ise Elitaş, "Sayın Baykal’ın kendi takdiridir. Bu konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü gerekli açıklamaları yaptı. Hükümet eğer açıklaması gerekiyorsa açıklar diye tahmin ediyorum" cevabını verdi.

Haberin Devamı