Siyaset Meclisten ketçap kaçırılıyor iddiası
Paylaş
Meclisten ketçap kaçırılıyor iddiası

CHP'li Mahmut Tanal, Meclis lokantasındaki ketçap, yiyecek ve içeceklerin makam aracıyla bir bürokratın eşine ait restorana kaçırıldığını öne sürdü

TBMM’de gıda alımı, hizmet araçlarının usulsüz kullanımı ve inşaat ihalelerindeki kuşkularla ilgili seri soru önergeleri veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ilginç bir iddiayı daha gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Tanal, Meclis’te tüketilmek üzere alınan ketçap, yiyecek ve içeceklerin bürokratların makam aracıyla daire başkan yardımcısının eşine ait restorana kaçırıldığını öne sürdü. Makam ve hizmet araçlarının amaç dışında kullanımıyla ilgili gelişmelerin “sanılandan daha vahim boyutta olduğunu” ileri süren Tanal, “Bu iddialar, kuruma tahsis edilen hizmet araçları ile TBMM Destek Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı’nın eşi üzerine kayıtlı restorana Meclis mutfağından gıda ürünlerini taşıdığı noktasında” dedi.

Tanal, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti: "TBMM’de bulunan gıda deposu kim(ler)in sorumluluğu altındadır? Bu gıda deposunda bulunan gıdaların ücretleri TBMM bütçesinden mi karşılanmaktadır yoksa TBMM’nin anlaşmalı olduğu gıda firması mı bu gıdaları temin etmektedir? Bu depoda bulunan içecek, yemek, ketçap ve benzeri ürünlerin kolilerle ve makam/hizmet araçları ile TBMM Destek Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı’na ait Ulus Hamamönü’nde bulunan restoran işletmesine taşındığı iddiaları doğru mudur? TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı’na tahsis edilen araçlarda bulunan GPRS araç takip sistemlerinin kayıtları bu iddiaları doğrulamakta mıdır? İş bu önergeye konu iddialar doğru ise yapılan söz konusu bu yasa dışı işleme ve sorumlularına karşı herhangi bir işlem yapılmış mıdır? İşlem yapılması düşünülmekte midir? Ne tür bir işlem yapılacaktır?"

Haberin Devamı

(Hürriyet)