Spor Medipol Başakşehir'de Fenerbahçe mesaisi

Medipol Başakşehir'de Fenerbahçe mesaisi

Paylaş
Medipol Başakşehir'de Fenerbahçe mesaisi

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "Fenerbahçe ile güzel bir maç oynayacağız. Umarım bunun karşılığını hem oyun hem de skor anlamında alırız"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig’de 13 Aralık Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşmada iyi futbol oynayarak, güzel bir netice almak istediklerini söyledi.

Karşılaşmanın hazırlıklarını Başakşehir Fatih Terim Futbol Kompleksi’nde sürdüren lacivert-turunculu ekibin teknik direktörü Avcı, antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Fenerbahçe’nin bireysel performansları yüksek futbolculara sahip olduğunu anlatan Abdullah Avcı, şunları kaydetti: "Özellikle hücum opsiyonlarında önemli etkinlikleri var. Sahalarında baskılı oynuyorlar. Biz de bu baskıyı nasıl kıracağımıza yönelik çalışmalar yaptık. Tabelaya baktığımızda aramızda 5 puanlık fark var. Kazanma ve yukarıya biraz daha çıkma duygusu bizim heyecanlandırıyor. Fenerbahçe ile güzel bir maç oynayacağız. Umarım bunun karşılığını hem oyun hem de skor anlamında alırız. Onların oyuncu kalitesi var, biz oyun kalitesiyle bu mücadelenin içinde olmak istiyoruz."

Performanslarının giderek arttığını vurgulayan Avcı, "Biz hep beklentinin dışında işler yapıyoruz. Geçen sene ligi 4. bitirdiğimizde kimse böyle bir şey beklemiyordu. Bu sezonda ilk iki hafta mağlup olmuştuk. Baktığımızda oyun kalitemiz son derece gelişiyor ve skora yansıyor. Oyun kalitesi geçen seneye oranla biraz daha yukarıda. Bu doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Geçen sezon elde ettiğimiz başarıyı yakalamak ve Avrupa kupalarına gitmek bizim için gerçekçi bir hedef" ifadelerini kullandı.

Mossoro: "Pereira ile karşılaşmak farklı bir deneyim olacak"


Medipol Başakşehir’in Brezilyalı futbolcusu Mossoro, daha önce El-Ahli’de beraber çalıştığı Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile karşı karşıya gelecek olmanın kendisi için farklı bir deneyim olacağını anlatarak, "Bu durumdan kazanan taraf olmak istiyorum. Baktığımız zaman Pereira, benim hem kişisel olarak hem de futbolcu olarak gelişimimde çok önemli bir yere sahip. Onunla bir sezon çalıştım. Ondan öğrendiğim şeyler var. Oyun tarzını az çok biliyorum. Bunu da takım arkadaşlarıma anlatıyorum. Bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Mossoro, karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini dile getirerek, "Fenerbahçe şampiyonluğu kovalayan bir takım, biz de Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Bizim amacımız oradan en azından bir puan almak" dedi.

Lacivert-turunculu futbolcu Uğur Uçar ise önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Fenerbahçe deplasmanından puanla dönmek istiyoruz. İyi bir gidişimiz var. Uzun süredir mağlup olmuyoruz. Üst sıralardaki yerimizi daha da sağlamlaştırmak istiyoruz. Bu maçı kazandığımız takdirde daha farklı hedeflerimiz olacak. İyi de hazırlandık, inşallah puanla döneriz. Geçen yıl elde ettiğimiz başarının getirdiği hedefler var. Bunun altına düşmememiz gerekiyor. İnşallah bu sene de Avrupa Ligi’ne direkt katılma hedefimizi gerçekleştiririz" ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehirli Doka da Fenerbahçe’nin güçlü bir takım olduğunu anlatarak, "Hocamızın bizden istediklerini iyi bir şekilde sahaya yansıtabilirsek, iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Takım olarak motivasyonumuz üst düzeyde. Formdayız, uzun zamandır maç kaybetmiyoruz. Bu performansımızı devam ettirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Başakşehir hazırlıklarına devam ediyor

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Sakatlığı sebebiyle sezonun ilk bölümünü kapatan Alexandru Epureanu dışındaki tüm futbolcular idmanda yer aldı.

Antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleri ve pas çalışmasının ardından çift kale maç oynadı.

AA

Haberin Devamı