Dünya 'Medya devinin cesedi bulundu'

'Medya devinin cesedi bulundu'

Paylaş
'Medya devinin cesedi bulundu'

İngiltere'de deprem etkisi yaratan ve medya devi Rupert Murdoch'ın tahtını sarsan telekulak skandalında hackerlar devrede

İnternet üzerinde gerçekleştirdiği eylemlerle ve ciddi kurumların sitelerini hackleyerek elde ettiği bilgileri paylaşmakla nam salan LulzSec hacker grubu, İngiltere'de medya devi Rupert Murdoch'ın tahtını sarsan telekulak skandalında da boş durmadı.

Haberin Devamı

>> TELEKULAK SKANDALININ GELİŞİMİ

CNET'e göre, grup The Sun'ın internet sitesini ziyaret edenleri başka bir siteye yönlendirdiği asparagas bir haber hazırladı.Murdoch'ın sahibi olduğu İngiliz gazetesi The Sun'ı hackleyen grup gazetenin internet sitesini ziyaret edenleri medya devinin öldüğünü açıklayan asparagas bir makaleye yönlendirdi.

" Medya Devinin Cansız Bedeni Bulundu" diyordu haber başlığında ve haberde Murdoch'ın aşırı miktarda kimyasal bir madde olan paladyum aldığı söyleniyordu.

OLAY YERİNDE KIRIK GÖZLÜK; YERE SAÇILMIŞ FOTOĞRAFLAR

Asparagas haberde " Olay yerindeki yetkililer kırık bir gözlük, kaliteli bir şarap kutusu ve yere saçılmış geçmişe dair fotoğrafları içeren aile albümüne benzeyen birşeyden bahsediyorlar, içindekilerin bazıları Murdoch'ın ilk günlerine ait resmedilmiş portreler.." ifadeleri yer alıyordu.

Haberin Devamı

EDİTÖRLERİN ADLARI VE TELEFON NUMARALARINI YAYINLADILAR

LulzSec bununla da kalmadı, The Sun gazetesindeki bir internet editörünün telefon numarasını ve şirketle ilgili diğer iki kişinin telefon numalarını ve adlarını yayınladı ve kullanıcıları onları aramaya çağırdı. Ayrıca LulzSec ile bağlantılı Sabu Rebekah Brooks'un şifresi ve elektronik posta adresine benzeyen bir tweet yolladı.

News International'ın günün erken saatlerinde yayınlanan açıklama da LulzSec'in hazırlamış olduğu Twitter feedine yönlendirildi, en azından geçici bir süre, erişilmez hale gelene kadar.

HABERTÜRK