Magazin Medya Oscarları sahiplerini buldu

Medya Oscarları sahiplerini buldu

Paylaş
Medya Oscarları sahiplerini buldu

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğinin (RTGD) "2012 Medya Oscarları Ödülleri" sahiplerine verildi

Rixos Otel’de düzenlenen, siyaset, medya ve sanat dünyasından birçok ismi bir araya getiren ödül törenine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bazı milletvekilleri katıldı.

Haberin Devamı

Ödül töreninde konuşan RTGD Başkanı Metin Özkan, Mehmet Ali Birand’ı unutmadıklarını belirterek, bu yıl onun adına da ödül vermeye başladıklarını söyledi. Bugünün İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü olduğunu anımsatan Özkan, bu kapsamda bir belgesel hazırladıklarını da kaydetti.

Daha sonra "Yılın Belgeseli" ödülüne layık görülen, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hazırlanan "İstiklal Marşı" adlı yapıma ödülü verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, ödülü TBMM Başkanı Çiçek’ten aldı. "Akif’in duasıyla Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen Çiçek, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını rahmetle andığını belirtti. Çiçek, ödül alan tüm isimleri de tebrik etti.

Haberin Devamı

Yılın Ana Haber Bülteni ödülüne layık görülen Kanal D Ana Haber Ekibi adına Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar da ödülü Çiçek’in elinden aldı.

MEHMET ALİ BİRAND ÖZEL ÖDÜLÜ NAZLI ÖZTARHAN'A

Mehmet Ali Birand özel ödülüne layık görülen Nazlı Öztarhan’a ise ödülünü Bakan Eker verdi. Öztarhan, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirterek, Mehmet Ali Birand gibi usta bir isim adına verilen ilk ödülü almanın sorumluluğunu da taşıdığını söyledi.

Bakan Eker, Yılın Dizisi ödülünü de "Seksenler" dizisinin yapımcısı Birol Güven’e verdi.

Yılın Radyo DJ’i ödülüne layık görülen Ekin Baykara ödülünü MHP Grup Başkanvekili Vural’dan aldı.

"Karadayı" dizisindeki rolüyle Yılın Kadın Oyuncusu olan Bergüzar Korel’e ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik verdi. Çelik, Karadayı dizisinin iyi bir takipçisi olduğunu belirterek, Korel’e "Orada Nafiz Kara’yı asarsan çok sevimsiz olursun. Biz şimdiden halk jürisi olarak onun beraatini istiyoruz" dedi.

Çelik, Yılın Sabah Programı ödülünü ise Ebruli programıyla Ebru Şallı’ya verdi.

Yılın Haber Programı ödülüne layık görülen Deşifre programıyla Mehmet Ali Önel, ödülünü Salim Uslu’dan aldı.

Yılın Spor Programı ödülüne layık görülen Futbol Ateşi programından Arif Erdem, Bünyamin Gezer ve Tunç Elibol’a ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin verdi. Tekin, "Bugün suskunlar adına, yazamayanlar adına ben de konuşmama hakkımı kullanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

YILIN ERKEK OYUNCUSU KENAN İMİRZALİOĞLU

Yılın Yarışma Programı ödülüne Kanal D’de yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir, Yılın Show Programı ödülüne Mesut Yar’ın sunduğu CNN Türk’te yayınlanan Burada Laf Çok, Yılın Erkek Oyuncusu ödülüne ATV’de yayınlanan Karadayı dizisindeki rolüyle Kenan İmirzalioğlu, Yılın Hafta Sonu Programı ödülüne Güneri Civaoğlu’nun Fox TV’de yayınlanan Şeffaf Oda programı layık görüldü.

Yılın Radyosu ödülü Power Türk’e, Yılın Yerel Televizyonu ödülü Olay TV’ye, Cengiz Polatkan Ödülü Türkmeneli TV’ye, Nursal Tekin Ödülü Kanal B’de yayınlanan Yurdun Sesi’ne, Kısa Film ödülü de Mahkumiyet adlı yapımıyla Serdar Yıldırım’a verildi.

AA