Dünya Meksika'da şiddet bitmek bilmiyor!

Meksika'da şiddet bitmek bilmiyor!

Paylaş
Meksika'da şiddet bitmek bilmiyor!

Meksika'da şiddet bitmek bilmiyor!

Uyuşturucu çetelerinin son yıllarda karıştığı şiddet olaylarında artışın görüldüğü Meksika’da ölümle sonuçlanan şiddet olayları olağan vakalar arasında görülmeye başlanırken, son olarak bir uyuşturucu tedavi merkezine yapılan silahlı baskında 9 kişi, siyasi bir partinin mitingine yapılan saldırıda da 3 kişi öldü.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri, Durango eyaletindeki bir uyuşturucu tedavi merkezine silahlı bir grup tarafından yapılan saldırıda 9 kişinin öldüğünü söyledi. Saldırganların asıl hedefinin tedavi merkezinin sahibi olduğunun belirlendiğini söyleyen yetkililer, sözkonusu merkezde 49 kişinin uyuşturucudan kurtulmak için tedavi gördüğünü kaydetti.

Son yıllarda tedavi merkezlerine yapılan silahlı saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü, sadece iki hafta önce Chihuahua kentindeki bir tedavi merkezine yapılan saldırıda 19 kişinin öldürüldüğünü belirten yetkililer, uyuşturucu çetelerinin bu tür merkezleri tetikçi ve kaçakçı olarak kullanılacak kişileri bulmak için kullandığını, işbirliği yapmayanların ise ölümle tehdit edildiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon’un uyuşturucu çeteleriyle ülke çapında geniş çaplı mücadele başlattığı mücadele 2006 yılından bu yana meydana gelen ve uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı şiddet olaylarında yaklaşık 23 bin kişi öldü.

PARTİ MİTİNGİNE SALDIRI

Öte yandan, ülkenin Chiapas eyaletindeki Nachig kasabasında bir siyasi parti tarafından düzenlenen mitinge kalabalık bir grubun saldırması sonucu 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Yerel polis yetkilileri, Demokratik Devrim Partisi’nin 4 Ağustos’ta yapılacak yerel seçim için düzenlediği mitinge saldıran ve yüzlerce kişiden oluşan grubun ateşli silahların yanısıra taş ve golf sopaları da kullandığını kaydetti.

Yetkililer, mitinge katılanlara yönelik saldırıyla oluşan arbedenin bir kaç saat sürdüğünü, bu sırada 15 ev ile 20 aracın da ateşe verildiğini dile getirerek, yüzlerce polisin bölgeye sevkedildiğini belirtti.

Saldırıdan bir başka parti yetkilisi ve destekçilerinin sorumlu olduğunu belirten yetkililer, sözkonusu parti yetkilisinin de aralarında olduğu 6 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

AA