Yemek Mengen pilavı tarifi: Mengen pilavı nasıl yapılır?

Mengen pilavı tarifi: Mengen pilavı nasıl yapılır?

Paylaş
Mengen pilavı tarifi: Mengen pilavı nasıl yapılır?

Hem et hem de pirinç seviyorsanız mengen pilavı tarifi tam size göre olacak. Sevdiklerinize hazırlamak için mengen pilavı tarifi arıyor ya da mengen pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Mengen pilavı tarifi, mengen pilavı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Et ile pirincin enfes birleşimiyle ortaya çıkan mengen pilavı tarifi oldukça kolay bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için mengen pilavı tarifi arıyor ya da mengen pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Mengen pilavı tarifi, mengen pilavı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Mengen pilavı tarifi

Mengen pilavı malzemeleri

  • 500 gram pirinç
  • 250 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 200 gram mantar
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram ceviz içi
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Mengen pilavı yapılışı

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanları kıyın, domatesleri soyup küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. Tereyağının yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mantar ve domatesi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edin. Üzerinde biriken köpüğü alarak yarım saat pişirin. Etler hafif yumuşayınca pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edip kaynatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin ve ateşten alın. Kalan tereyağını tavada kızdırıp ateşten alın. Dereotu, kekik, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırın. Pilavın üzerine döküp 10-12 dakika dinlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek özenle harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Haberin Devamı