Gündem Meral Akşener Gülen yüzünden yeni partinin tarihini değiştirdi

Meral Akşener Gülen yüzünden yeni partinin tarihini değiştirdi

Paylaş
Meral Akşener Gülen yüzünden yeni partinin tarihini değiştirdi

Yeni parti haırlığında olan Meral Akşener partinin kurulacağı tarihi değiştirdi. Neden olarak Fethullah Gülen’in bir fotoğrafında '11' sayısının görülmesini gösterdi. Ümit Özdağ da yeni partiye AK Parti'den CHP’ye, MHP’den BBP’ye kadar siyasi partilerden katılım olduğunu söyledi.

Son hızla yeni parti çalışmalarına devam eden Meral Akşener, Bursa'da partinin kurulacağı tarihi değiştirdiğini açıkladı. Soruları yanıtlayan Akşener şunları söyledi: “Ümit Özdağ hocamla beraber yürüme kararı aldık. Koray Aydın bakanımızla da istişareler neticesinde bir yola doğru girmiş durumdayız. Bizim bu oluşumu hayata geçirme ile ilgili kararımız kesinleşmişti. Bunlar ilgili çalışmalar başlatmıştık fakat yepyeni ve bizim karşı olduğumuz bir cumhurbaşkanlığı düzenine geçiliyor. Sonuç itibarıyla fiili bir durum. Uyum yasalarının 26 Ekim’e kadar çıkması gerekiyor. Onu bekleyip, biz bu çalışmaları yapıp oluşumu kasım ayında açıklamak gibi bir kararımız vardı.”

"11 SAYISININ NEYE TEKABÜL EDECEĞİNİ BİLEMEYİZ"


Fakat bu süreçte Gülen’in çektirdiği bir fotoğraftan bahseden Akşener şöyle devam etti: “O fotoğrafta sadece ayakkabılarıyla seccadede olması dışında, her şeyi kabalist sistem üzerinden okumamız gerekiyor. 11 sayısının olduğu görüldü. Bunun neye tekabül edeceğini de bilemeyiz. En azından ben şunu bilerek, sempatizanlarına, bağlılarına üzerimizden bir umut mesajı vermek için her terör örgütünün böyle düzenekleri vardır. Bu PKK’da da bu tür başka alanlarda da mevcuttur. Ben de çok tecrübeli bir insanım. İçişleri bakanlığı yaptım. Bu örgütlenmelerle mücadele etmiş bir insanım. Bu şaibelere, soru işaretlerine meydan vermemek üzere biz mümkün olduğunca erkene aldık parti kurma çalışmalarını.”


ÜMİT ÖZDAĞ: EKİM'DE SAMSUN'DA YOLA ÇIKACAĞIZ


Öte yandan partinin önemli isimlerinden Ümit Özdağ, Hürriyet'e konuştu. Özdağ, tarih olarak Ekim ayını düşündüklerini söyledi ve şöyle devam etti: İnşallah Samsun’dan yola çıkacağız, çünkü Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir yer. İstiklal Harbi’nin başlangıcı. Ve Cumhuriyet’in kuruluş esaslarına ve milletimizin değerlerine ağır saldırıların yapıldığı bugünlerde Türk milletini kucaklayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş esaslarına ve aziz milletimizin değerlerine sadık kalacak, birleştirici, onarıcı bir siyasi heyet olarak Samsun’dan yola çıkmayı uygun bulduk.


"AK PARTİ'DEN KATILIM VAR"


"Yeni Demokrasi Hareketi’nden Vatan Partisi’ne, AKP’den CHP’ye, MHP’den Saadet Partisi’ne, BBP’ye kadar siyasi partilerden olduğu gibi şimdiye kadar hiçbir siyasi partiyle ilgilenmemiş insanlar da var. Ve oraya gelen herkes Türkiye’nin artık demokratik bir ülke olmadığını biliyor" diyen Özdağ, yeni partide şaşkınlık yaratacak isimler olacağını söyledi.

Özdağ, "Tanıdığınız ama daha önce siyasette görmediğiniz isimler. Bazıları Türkiye’nin tamamının tanımadığı ama kendi alanlarının çok seçkin isimleri olacak. “Demek o da bu tehlikeyi görmüş ki, buraya katılıyor” diyeceğiniz siyasi isimleri de göreceksiniz. İş dünyasından önemli katılımlar var" dedi. Özdağ "AK Parti’den katılım var mı?" sorusuna da "Bütün siyasi partilerden katılım var. Biz bundan mutluyuz" yorumunu yaptı.