Yaşam Mersin'de Silifke ve Mut'a yıllar sonra ilk kez kar yağdı

Mersin'de Silifke ve Mut'a yıllar sonra ilk kez kar yağdı

Paylaş
Mersin'de Silifke ve Mut'a yıllar sonra ilk kez kar yağdı

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava Mersin'in Mut ilçesinde 20 yıl sonra bir ilkin yaşanmasına sebep oldu. İlçeye 20 yıl sonra ilk kez kar yağdı. Silifke halkı ise 15 yıl aradan sonra kar sevinci yaşadı

Mersin'in Mut ilçe merkezine 20 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı. Vatandaşlar kar sevincini selfie çekerek kutladı.

SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI ATTILAR


Sabah başlayan kar yağışı sonucu ilçe merkezi adeta karla kaplandı. Vatandaşlar bir anda bembeyaz bir görüntüye kavuşan ilçe merkezinde büyük sevinç yaşadı. İlçede yaklaşık 20 yıldır ilk kez kar gördüklerini dile getiren vatandaşlar, sevinç çığlıkları arasında selfie çekinmeyi ihmal etmedi.


SİLİFKE'YE DE 15 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ KAR DÜŞTÜ



Sabah saatleri itibari ile Silifke ve çevre mahallelerinde şiddetli poyraz ile birlikte yağan kar, vatandaşları ve çocukları sevindirdi. Silifke Kalesi'nden itibaren Çamdüzü ve Gülnar İlçesi'ne kadar ayrıca, Göksu Vadisi'nden Mut'a kadar, Akyokuş'tan Uzuncaburç-Mara'ya kadar olan ilçenin tüm yerleşim alanları kar altında kaldı.

"SADECE 1 KERE KAR YAĞDI"


15 yıldır Mut’ta yaşadığını ve kar yağışına şahit olmadığını söyleyen Ufuk Ünlü isimli vatandaş, "Tam Karadeniz havası oldu. 15 yıldır Mut ilçesindeyim 1 kere kar yağdı. Bura tam Safranbolu’ya benzedi. Mut’ta bugün doğa güzelliğine herkes hayran kalacak" dedi.



Bayburt'ta soğuk nedeniyle tilki ayakta donarak öldü

Haberin Devamı