Gündem Mete Yarar: Mardin'deki saldırının istihbaratı gelmişti

Mete Yarar: Mardin'deki saldırının istihbaratı gelmişti

Paylaş
Mete Yarar: Mardin'deki saldırının istihbaratı gelmişti

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sabah 06.00 sularında Bölge Trafik Kontrol Merkezi'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit olurken 35 kişide yaralanmıştı. Alınan tedbir sonrası büyük bir facianın önlendiği ortaya çıktı

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde İpek Yolu üzerindeki Trafik Kontrol Merkezi'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit olurken 2'si sivil 35 kişi de yaralanmıştı. Saldırının büyüklüğü de gün ağarınca ortaya çıktı.

"SALDIRI İSTİHBARATI GELMİŞTİ"

Askeri Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Mardin Nusaybin'deki saldırıyla ilgili dikkat çeken ayrıntılar paylaştı.

Saldırı istihbaratının daha önce geldiğini ve buna uygun tedbirlerin hemen alındığına dikkat çeken Yarar, "Saldırının gerçekleştirildiği yer, İpek Yolu üzerindeki Bölge Trafik ve polis lojmanları. Saldırının oraya yapılacağı istihbaratı gelmiş. İpek Yolu üzeri olduğu için araç trafiğini kesememişler. Dün girişe dragon araç koyarak içeri girişi engellemişler. Açıkta personel bırakmadan önlemlerini artırmışlar. Dünden beri beton engeller ile patlamayı dışarıya almaya çalışmışlar. Şehit olan polislerimiz, balistik nöbet yerinde olan ve binanın yıkılan bölümündeki telsiz başındaki personel. Saldırı kamyonet tipi araçla yapılan bir intihar saldırısı. Şöför araçtan çıkmamış" dedi.

Haberin Devamı

"TRAFİĞİ KESEMEZSİNİZ ÇÜNKÜ..."

İstihbarat gelmesine rağmen neden yolun trafiğe kapatılmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Mete Yarar, "Bazı arkadaşlar sanırım hayatlarında İpek Yolu'ndaki trafiği hiç görmemişler. Doğu'nun E-5 gibidir. Trafiği kesemezsin" ifadelerini kullandı.

Tıkama için yerleştirilen dragon zırhlı araç

Telsiz başında şehit olan personelin üzerine yıkılan bina