Yaşam Meteoroloji'den yeni kar yağışı uyarısı! Kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji'den yeni kar yağışı uyarısı! Kar ne zaman yağacak?

Paylaş
Meteoroloji'den yeni kar yağışı uyarısı! Kar ne zaman yağacak?

Sıcaklıklar, tüm yurtta yarından itibaren hissedilir derecede azalırken, kuzey ve doğu kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da da bugün kuvvetli kar yağışı görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, sıcaklıkların bugünden itibaren tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı, kuzey ve doğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.

METEOROLOJİ'DEN YENİ KAR YAĞIŞI UYARISI!



Meteoroloji, gece saatlerinden itibaren Doğu Anadolu Bölgesi genelinde etkili olacak kar yağışına karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin gece saatlerinden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.


TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı


Kar şeklinde görülecek yağışların perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Kar yağışının salı günü öğle saatlerinden çarşamba günü akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli ve yoğun olarak devam edeceği değerlendirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, meteorolojik uyarı doğrultusunda meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, kar yağışı ve tipi şeklindeki olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL'DA YARIN (SALI) KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR


Meteoroloji'den bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul’da yarın kuvvetli kar yağışı görüleceği uyarısında bulunuldu. Açıklamada, İstanbul’da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın, yarın öğlen saatlerinden itibaren yerini karla karışık yağmur ve kara bırakacağı ifade edildi


KAR KALINLIĞI KİMİ YERLERDE 5 SANTİME KADAR ULAŞACAK


Kar, çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte aralıklı olarak sağanak halinde devam edecek. Kıyılarda ciddi bir örtü şeklinde beklenmeyen yağış, kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 santimetreye kadar örtü yapacak.

Vatandaşların kar nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don ve trafikte aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

BUGÜN SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE


Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, yurtta halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının pazartesi (bugün) artarak, mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi. Salı günü, kuzeybatı kesimlerden başlayıp hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin altına inecek hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği kaydedildi.

Pazartesi günü, parçalı ve çok bulutlu, zamanla Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı aktarıldı.

YURDUN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ BUGÜN KAR ALTINDA


Yurdun büyük bir bölümünde bugün görülecek yağışların, doğu, zamanla da kuzey ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, rüzgarın öğle saatlerinden sonra batı bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca hafta ortasından itibaren ülke genelinde soğuk havanın, kuzey ve doğu kesimlerde ise yer yer yoğun olmak üzere kar yağışının devam edeceği vurgulandı.

Soğuk hava ve özellikle kuzey ve doğu kesimlerde beklenen yoğun kar yağışı ile kuzey, iç ve batı kesimlerde etkili olacağı tahmin edilen fırtınanın meydana getirebileceği olunem taşıdığı belirtildi.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 3 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ


Doğu Karadeniz’in özellikle yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle Giresun, Artvin ve Gümüşhane’nin bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Giresun’un Şebinkarahisar, Artvin’in Yusufeli, Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde öğrenciler 1 gün izinli sayılacak. Gümüşhane’nin Torul ilçesinde de taşımalı eğitim gören okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı