Gündem Mevlit sonrası Hatay karıştı

Mevlit sonrası Hatay karıştı

Paylaş
Mevlit sonrası Hatay karıştı

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümünün 40'ıncı günü nedeniyle düzenlenen mevlit sonrası olaylar çıktı

Hatay'da yapılan Taksim Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümünün 40'ıncı gününde mevlit okutuldu. Mevlide Eskişehir'deki Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de katıldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10308","10308","201307","10308-1.jpg");

İkindi namazı sonrası Armutlu Mahallesi'ndeki Hacı Ali Nurlu Kız Meslek Lisesi bahçesinde yapılan törene, Eskişehir'de 2 Haziran'da gezi protestoları sonrasında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darp edilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı. Mevlide ayrıca CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, CHP il yönetimi, sivil toplum kuruluş başkanları ve vatandaşlar katıldı.

GECE GEÇ SAATLERE KADAR SÜRDÜ

Mevlit sonrasında ise olaylar çıktı. Mevlidin ardından toplanan kalabalık, Armutlu Mahallesi'nin Gündüz Caddesi girişinde barikat kurdu. Polisin dağılın uyarısına yaklaşık 2 bin kişi taşla karşılık verdi. Barikatları ateşe veren gruba polis müdahale etti. Polisin gaz bombası ve TOMA ile tazyikli su sıkarak yaptığı müdahaleye, gruplar da taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Barikatları ateşe veren göstericiler, sapanlarla polise bilye attı. Müdahale gece geç saatlere kadar devam etti.

Haberin Devamı