Siyaset MHP'li Vural kendini savundu
Paylaş
MHP'li Vural kendini savundu

MHP'li Vural kendini savundu

Aydın'da küçük çocuğa ayakkabı boyattığı için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından eleştirilen MHP'li Oktay Vural, "Asıl o tablodan utanması gereken biri varsa, o da Nimet Çubukçu'dur" dedi. Kendisini eleştiren Çubukçu'ya tepkisini gösteren Vural, Şanlıurfa sokaklarında dolaşırken karşılaştığı bir ayakkabı boyacısıyla da sohbet etti.

MHP'nin Şanlıurfa'da düzenlediği 'Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat' mitingine katılmak için Şanlıurfa'ya gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, gazetecilerin Nimet Çubukçu'nun kendisine ilişkin eleştirisine yönelik sorusunu cevaplandırdı. Geçtiğimiz günlerde Aydın'da küçük bir boyacı çocuğa ayakkabısını boyatırken çekilmiş fotoğrafını gazetelerde gören Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, "Az önce şu fotoğrafa bakarken, çok yakın bir tarihte, bir partinin Grup Başkanvekilinin de, böyle bir çocuğa ayakkabısını boyatırken, gazetelerde gördüm. Gerçekten bir insan olarak sarsıldım. Hepimizin onlara yardım konusunda biraz daha geniş ölçekte düşünmemiz lazım" sözleriyle eleştirdiği Vural, ayakkabısını boyattığı için kendisinin değil, çocukları o duruma düşürenlerin utanması gerektiğini söyledi.

Küçük bir çocuğa ayakkabısını boyatırken çekilen fotoğraf nedeniyle kendisini eleştiren Çubukçu'ya sert tepki gösteren MHP'li Vural, şunları söyledi:

"Bu tablodan başta Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu utanması gerekiyor. Bakanlığı otomatik pilotla yöneteceğine, biraz çocuklarımıza neler olduğunun farkına varması gerekiyor. O insanların çöken ailelerin durumunu görmesinde fayda vardır. Vatandaşlarımız büyük sıkıntı içersinde, aile reisleri işsiz kalmış, toprağı ekenler doyamıyor. Şanlıurfa'da dolaştığım sırada insanlarımız perişan durumdadır. Türk ekonomisini çökertmişler. Aileye ekmek giremiyor, defter kitap alamıyorlar. Çocuklarımız pazar günleri maalesef çalışıyorlar. Okullara ödeme yapmak için aileler, okul camlarını temizleme durumuna düşmüşler. Çocukların o tabloya düşmesinden utanması gereken başta Milli Eğitim Bakanıdır. Şöyle dönüp bir baksınlar, bu memlekete bu millette neler yaptıklarını, bir milyon ailenin nasıl işsiz bırakıldığını görsünler. Asıl utanması gereken çocukları o duruma düşüren ekonomik politikaları uygulayanlardır. Gönül ister ki tüm çocuklarımız okullarda okusunlar. Milli Eğitim Bakanı, sağda solda röportaj vermesiyle bu işler olmuyor. Milletimizin milli kimliğiyle, andıyla uğraşmaktan Milli Eğitim Bakanlığı yapamıyor. O çocuk uygulanan ekonomik politikaların sonucudur. O çocuğu o duruma neden düşürdüm diyerek asıl sarsılması gereken onlardır. Umarım bunu bir ders olarak almışlardır. Sokakları gezdiğim zaman naylon torbalarla boyacılık yapan çocuklardan ilkokulu öğrencilerini gördüm. Bu tabloyu işsizlik ve fakirlik oluşturuyor. Utanmadan da açıkçası bu konuyu eleştirenler sırça köşkte oturuyorlar. Sayın bakana hodri meydan diyorum gelsin Şanlıurfa'da bu çocukların sıkıntılarını yerinde görüsün."

BAŞBAKAN OYUNCA DAĞITIRKEN UTANMIYOR MU?


Çocukların kurtarılmasının yolunun ailelerin güçlendirilmesinden geçtiğini de dile getiren Vural, Başbakan'ın da çocukları oyuncak ve harçlık dağıtarak istismar ettiğini ileri sürerek, "Geçenlerde yine gazetelerde okuduğum kadarıyla defter kitap almak için para biriktiren çocukların, istediklerini aldıktan sonra paraları kalmadığı için 14 kilometre yürüdüklerini gördüm. Sayın Çubukçu, Başbakan'ın seçim çalışmalarında çocuklara oyuncak dağıtarak, çocuk istismarı yapmasından sarsılmıyor mu? Acaba korumalar aracılığıyla 5 TL para dağıtırken o çocukların kullanılmasına utanmıyor mu? Asıl utanması gereken o çocuklarımızı istismar edenlerdir" diye konuştu.

Vural, daha sonra parti kurmaylarıyla birlikte Şanlıurfa sokaklarında dolaştığı sırada naylon torbayla boyacılık yapan 14 yaşındaki Ali Kılıç isimli çocukla sohbet etti. Vural'ın küçük çocukla sohbeti sırasında bu kez ayakkabısını boyatmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

DHA