Yaşam Microsoft Linux Bash desteğini duyurdu!

Microsoft Linux Bash desteğini duyurdu!

Paylaş
Microsoft Linux Bash desteğini duyurdu!

Microsoft Linux camiasını ilgilendiren önemli bir duyuru ile dün teknoloji basınının gündemine oturdu.

Microsoft Linux Bash desteği!

Linux çekirdeğinin komut satırı, komut yorumlayıcısı olan Bash (Bourne-Again Shell) artık Windows 10 içerisinde desteklenecek. Yani Windows 10 komut satırında Linux komutları çalıştırılabilecek.

Haberin Devamı

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, herhangi bir sanal makineye ihtiyaç duyulmadan Linux desteğinin sağlanmış olması. Microsoft ve Canoncial partnerliği ile mümkün olan bu yenilik, şimdiye kadar Microsoft tarafından Linux camiasıyla ilgili olarak duyurulan en büyük gelişme olarak basında kendine yer buldu. Daha önce Windows sistemler içerisine VM (sanal makine) kurarak çoğu Linux sistemi çalıştırmak mümkün oluyordu. Ancak direkt olarak Windows 10 ile destek verilecek olan iki farklı platformun entegrasyonu için büyük bir adım.

Bu gelişme Microsoft’tan Kevin Gallo tarafından ilan edildi ve temel bazı komutlar konferans sırasında ekrana yansıtıldı. Bu fotoğrafı yukarıda görebilirsiniz. Microsoft’un bu adımı geliştiricilere çok daha esnek olma şansı tanıyacak. Farklı kütüphane ve araçların da desteği ile Microsoft ve Linux platformlarını önümüzdeki günlerde daha farklı uygulamalarla karşımızda görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni iPad Pro ve eskisi arasındaki önemli farklar!