Beden Sağlığı Migren ağrılarını dindiren 8 besin

Migren ağrılarını dindiren 8 besin

Paylaş
Migren ağrılarını dindiren 8 besin

Migren, çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısı tipi. Migren ağrıları bazen çileden çıkaran bir hal alabilir. Peki migren ağrısına ne iyi gelir? Hangi besinler migren ağrısını dindirir? Migren ağrısı için ilaç kullanmak istemiyorsanız, migren ağrılarını dindiren bu 8 besine sofranızda yer açmanızda fayda var.

Ne zaman geleceği belli olmayan davetsiz misafir migren, hayatımızı olumsuz etkiyor. ​Migren, çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısı tipi. Ataklar 4 saatten 72 saate kadar değişen uzunluklarda olabilir. Kişi ataklar arasında kendini tamamı ile normal hisseder, ancak bir sonraki atağın endişesi içinde olabilir. Çoğu kişi migren ağrısını hemen dindirmek için ilaçlara sarılıyor. Ancak migren ağrısını çabucak dindirecek yiyecekler de var. İşte migren ağrılarını dindiren 8 besin.

Haberin Devamı

1-Avokado

Avokadonun her derde deva bir meyve olduğu artık bilinen bir gerçek.

Antioksidan açısından oldukça zengin olan avokado, sadece baş ağrınızı dindirmekle kalmaz, aynı zamanda tamamen iyileşmeyi de sağlar.

2-İncir

Vücut yararlı olan incirin migren ağrıları için de faydası olduğu ortaya çıktı. Uzmanlara göre incir, içeriğindeki potasyum sayesinde baş ağrısını geçirmeye yardımcı oluyor.

3-Somon

Omega-3, folik asit ve B2 vitamini açısından zengin olan somon, vücut direncini artırarak çeşitli baş ağrılarını dindirir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek migreni sonlandırır.

4-Tatlı patates

Lezzetli olmasının yanı sıra pek çok faydaya sahip olan tatlı patates adeta bir migren savaşçısı.

C vitamini, B1 vitamini ve potasyum bakımından zengin olan tatlı patates migren ağrısından muzdarip olan kişilerin rahatlamasını sağlar.

Haberin Devamı

5-Karpuz ve havuç

Baş ağrıyınca su içmek gerektiğini herkes bilir. Söz konusu migren ağrıları olunca da su bakımından zengin olan besinleri tüketmek de ağrıların yok olmasını sağlar.

6-Kinoa ve lahana

Magnezyum ve demir bakımından zengin olan kinoa ve lahana, sizi migren ağrılarından uzak tutar.

Lahanın içindeki lif ve omega-3, migrene karşı direncinizi artırır.

7-Yoğurt

Araştırmalara göre yoğurt, migren ağrılarına karşı en etkili besinlerden biri. Her gün yoğurt yemek migren ataklarını sonlandırır.

8- Limon suyu

C vitamini bakımından zengin olan limon suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek migrenle savaşmanıza yardımcı olur.