Spor Milan kaçıyor, Lazio kovalıyor

Milan kaçıyor, Lazio kovalıyor

Paylaş
Milan kaçıyor, Lazio kovalıyor

Serie A'nın 15. haftasında Brescia'yı 3-0 mağlup eden AC Milan liderliğini sürdürdü

Serie A’nın 15. haftasında rakiplerine oranla daha rahat bir maça çıkan lig lideri AC Milan, sahası San Siro’da Brescia’yı ağırladı.

Lige bu sezon yükselen ve kümede kalmaya oynayan Brescia’yı 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden AC Milan, bu galibiyetle bir kez daha ligin şampiyonluk favorilerinden olduğunu gösterdi.

Kırmızı-siyahlı ekip, son 5 haftada 4 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, ligde bu sezon galibiyet sayısını çift basamaklı hanelere çıkartan ilk takım oldu.

LAZIO, INTER'İ 3'LEDİ

Ligde 15. haftanın en önemli maçında Lazio, sahası Roma Olimpiyat Stadı’nda Inter’i 3-1’lik skorla yenmeyi başardı.

PUAN TABLOSU İÇİN TIKLAYIN

Güçlü rakibi karşısında altın değerinde bir galibiyet alan Lazio, aldığı 3 puanla lider AC Milan’ı takibini sürdürdü ve şampiyonluk yarışında "Ben de varım" dedi.

İspanyol çalıştırıcı Rafael Benitez yönetimindeki FC Inter’in üzerindeki kara bulutlar ise bir türlü dağılmıyor. FC Inter, Lazio karşısında aldığı bu mağlubiyetle 6. sıraya kadar gerilerken, lider AC Milan’ın da 10 puan gerisinde kaldı.

Bu akşam TSİ 21.45’te oynanacak Napoli-Palermo mücadelesi dışında, Serie A’nın 15. haftasında yapılan diğer karşılaşmalardan alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

TOPLU SONUÇLAR

Lazio-Inter: 3-1
Chievo-Roma: 2-2
AC Milan-Brescia: 3-0
Cesena-Bologna: 0-2
Fiorentina-Cagliari: 1-0
Lecce-Genoa: 1-3
Parma-Udinese: 2-1
Sampdoria-Bari: 3-0
Catania-Juventus: 1-3

GOL KRALLIĞI

Serie A’da gol krallığı yarışının zirvesine yeni bir ortak geldi. Ligde bugüne kadar 9’ar gol atarak zirveyi paylaşan Inter’in Kamerunlu golcüsü Samuel Eto’o ile Napoli’nin Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani’nin yanına Udinese’nin İtalyan golcüsü Antonio Di Natale de eklendi.

Udinese’nin Parma’ya 2-1 kaybettiği maçta takımı adına tek golü kaydeden Di Natale, kendisini bu golle gol krallığı yarışının da zirvesine çıkarmış oldu.

Gol krallığının ikinci sırasında 8’er gole imzasını koyan Bolognalı Marco Di Vaio, Cagliarili Alessandro Matri, Juventuslu Fabio Quagliarella ve AC Milanlı Zlatan İbrahimovic yer alıyor.

SERİE A’DA GELECEK HAFTA GREV VAR

Ligin 16. haftasının oynanıp oynanmayacağı Futbolcular Birliği (L’Aic) ve Serie A Kulüpler Birliği arasında devam eden yeni sözleşme şartları üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle belli değil.

L’Aic geçen hafta yaptığı açıklamada, 30 Kasım tarihine kadar bir anlaşmaya varılamamasından ötürü 11-12 Aralık’ta oynanması gereken ligin 16. haftasında sahaya çıkmama kararı almıştı.

Haberin Devamı