Eğitim - Kariyer Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: LGS sil baştan olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: LGS sil baştan olmayacak

Paylaş
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: LGS sil baştan olmayacak

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki adrese dayalı yerleştirmelerde geçen yıl bazı sıkıntılar yaşandı. Milyonlarca veli ve öğrenci, aynı sıkıntıların bu yıl da olabileceği konusunda endişeli

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk LGS ile ilgili yaşanan sorunların bu yıl büyük ölçüde azalacağını söyledi. LGS’de sistem değişikliği olmayacağına değinen Selçuk, uygulamada rahatlatıcı ve rasyonel bir dağılım sağlayacaklarını söyledi. Bu sene değişikliğe ihtiyaç olmadığını belirten Selçuk, “Asıl hedefimiz bu değil. Önceden söz verdiğimiz gibi çocuklarımıza sürpriz yapmayacağız. Bu bir şekilde yürüyecek, fakat uygulamada aksaklıklar ve yerleştirmeye esas olan bazı kriterlerde sıkıntılar var. Bunlar tümüyle düzenlenecek ve çok rahat bir yerleştirme olabilecek. Yoksa ’LGS sil baştan’ gibi bir şey kesinlikle yok. Aileler, çocuklarımız rahat olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME SİMÜLASYONLARI YAPILIYOR

Yerleştirmede karşılaşılan sorunları çözebilmek için ellerinde çok güçlü argümanlar olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, “Yerleştirmeye esas olacak kuralları, kaideleri biz belirleyeceğimiz için bu sorunların çok büyük ölçüde azalacağına eminim. Çünkü simülasyonlar yapıyoruz” dedi.

Okulların daha dengeli dağıtımıyla ilgili önlemler almak için çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Selçuk, çocukların ilk tercihinde çok büyük bir ölçüde yerleşmeleri için yerleşmeye esas kriter tablosunu tümüyle değiştirmeye dair önlemler alacaklarını vurguladı.

'KOLAYLIK SAĞLANACAK'

Her şehre özel analiz yaptıklarını belirten Selçuk, “Hangi okulumuzda ne tür ihtiyaçlar var, kapasite artırımı ne kadar? Buna dair çalışmalarımız var. Çok sayıda yeni bina yapılıyor, bunlar rahatlatacak ve dağılıma esas olan koşullar değişecek” dedi.

Haberin Devamı

Çocukların evlerine yakın olan okullara gidebilmesi için birtakım kolaylıklar getirileceğini kaydeden Selçuk, yapılacak değişikliklerin ailelere ve öğrencilere sürpriz olacak, sıkıntı yaratacak bir yönünün bulunmadığına dikkat çekti.

'OKUL PROFİLİ' MART'TA AÇIKLANACAK

Sınavla öğrenci alan okulların sayısının düşeceğini belirten Bakan Selçuk imkanı zayıf olan okulların imkânlarının geliştirilerek aradaki farkın da azaltılacağını söyledi. Selçuk, okulları 25 parametrede belirleyen ‘okul profili’ çalışmasını mart ayında kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı. Bu modelle okullar arasındaki farkın azalmasını beklediklerini ifade eden Selçuk, bu şekilde velilerin okullar için "Aslında birbirine yakın imkanları var" demelerini istediklerini belirtti.