Gündem Mina Başaran'la birlikte jet kazasında ölen Liana Kalma Hananel için cenaze töreni düzenlendi

Mina Başaran'la birlikte jet kazasında ölen Liana Kalma Hananel için cenaze töreni düzenlendi

Paylaş
Mina Başaran'la birlikte jet kazasında ölen Liana Kalma Hananel için cenaze töreni düzenlendi

İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding'e ait özel uçakta hayatını kaybedenlerden Liana Kalma Hananel için, Arnavutköy Musevi Mezarlıkta cenaze töreni yapıldı. Cenazeye Hananel'in çok sayıda yakını da katıldı.

İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding'e ait özel uçakta hayatını kaybedenlerden Liana Kalma Hananel için, Ulus 1. Mezarlıkta cenaze töreni yapıldı. Cenaze törenine Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva da katıldı. Törende genç kadının yakınlarının oldukça üzgün olduğu gözlendi.



Hüseyin Başaran’ın 14 Nisan’da evlenecek olan kızı Mina (28), bekarlığa veda eğlencesi için 7 kız arkadaşı ile özel jetiyle Dubai’ye gitmişti. İstanbul dönüşü jet, İran’da dağa çakılmış, 3’ü mürettebat 11 kadın ölmüştü. O kişilerden biri de 8 aylık bir kızı olan Erol Hananel'in eşi Liana Kalma'ydı.



Törende Liana Kalma Hananel'in tabutunun üzerine matemi temsil eden siyah bir örtü örtüldüğü görüldü. Örtünün üzerinde de Museviliğin sembolü olan davut yıldızı yer alıdı.



Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

Törenin ardından Hananel’in tabutu omuzlara alınarak defnedileceği mezarlığa götürüldü. Bu sırada Liana Hananel’in eşi Erol Hananel’in gözyaşları içinde tabutu omuzladığı görüldü.​ Liana Hananel Ulus Musevi Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Ünlü bikini tasarımcısı Liana Kalma, 8 aylık kızını bırakmak istememiş ancak Mina ile çok yakın dost oldukları için geziye gitmişti. Bilişimci eşi Erol Hananel ise acı haberi aldığında bayılmıştı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ


Özel uçakta yer alan isimler belli oldu. 2 pilot, 1 hostes ve 8 yolcudan oluşan isimler şöyle:

Mina Başaran, Jasmin Baruh Siloni , Liana Hananel, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkuni Ayşe And.

Hostesin ismi Eda Uslu.

Pilotların isimleri ise Beril Gebeş ile Melike Kuvvet.