Gündem MSÜ sınav sonuçlarının ardından gözler MSÜ tercihlerinde... MSÜ tercihleri ne zaman?

MSÜ sınav sonuçlarının ardından gözler MSÜ tercihlerinde... MSÜ tercihleri ne zaman?

Paylaş
MSÜ sınav sonuçlarının ardından gözler MSÜ tercihlerinde... MSÜ tercihleri ne zaman?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav sonuçları ÖSYM tarafından bugün saat 10.00'da açıklandı. On binlerce kişi bu gelişmenin ardından sonuç için ÖSYM'nin sitesine akın etti. Başarılı olan öğrenciler daha sonra "MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt aradı.

MSÜ sınavı 7 Nisan'da gerçeklemişti. ÖSYM'nin 2018-2019 takviminde sonuçların 26 Nisan'da açıklanacağı belirtilmişti. Kurum bugün saat 10.00'da sonuçları adaylarla paylaştı. Sonuçları inceleyen ve başarılı puan alan adayların artık önünde yeni bir süreç var. On binlerce kişi şimdi MSÜ tercih başvurularının ne zaman başlayacağına odaklanmış durumdalar...

Haberin Devamı

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebilecek.

2019-MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacak.