Gündem MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak? Tercihler nasıl yapılacak?

MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak? Tercihler nasıl yapılacak?

Paylaş
MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak? Tercihler nasıl yapılacak?

Milli Savunma Üniversitesi için hayal kuran öğrenciler 26 Nisan'da sonuçların açıklanmasıyla büyük sevinç yaşadı. Başarılı puan alan öğrenciler için yarın yepyeni bir süreç başlıyor. On binlerce öğrenci 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tercih yapacaklar... Peki tercihler nasıl yapılır?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) 7 Nisan'da gerçekleşti. İki gün önce sonuçları açıklandı. Şimdi adayları tercihler için sabırsızlanıyor. Tercih için 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri verilirken adaylar nasıl tercih yapılacağı hakkında araştırma yapıyorlar.

Haberin Devamı

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebilecek.

2019-MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacak.