Gündem Muharrem İnce son noktayı koydu: Direkt 'gel aday ol' deseler olmam

Muharrem İnce son noktayı koydu: Direkt 'gel aday ol' deseler olmam

Paylaş
Muharrem İnce son noktayı koydu: Direkt 'gel aday ol' deseler olmam

CHP’de merak edilen görüşme gerçekleşti. Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce bugün bir araya geldi. Görüşmeyle ilgili detayları, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN TÜRK'te ekrana gelen Hande Fırat'ın sunduğu ‘Gece Görüşü’ programında açıkladı

CNN TÜRK'te ekrana gelen Hande Fırat'ın sunduğu ‘Gece Görüşü’ programında Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Muharrem İnce'nin kendisine yaptığı açıklamaları canlı yayında paylaştı.

Haberin Devamı

CNN TÜRK'te ekrana gelen Hande Fırat'ın sunduğu ‘Gece Görüşü’ programında görüşmeyle ilgili detayları anlatan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İnce'nin kendisine açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Görüşmenin detaylarını canlı yayında açıklayan Selvi, 'Muharrem İnce, sandık konulursa yarışaca gireceğini ve aday olacağını söyledi. Ama bu olay yapılmazsa ’gel aday ol’ derlerse aday olmayacağını söyledi.' dedi.

İşte Muharrem İnce ile görüşen Abdülkadir Selvi'nin açıklamaları;

Muharrem İnce, Sayın Kılıçdaroğlu'na, ‘İstanbul'a ilişkin düşünceniz nedir? Benimle ilgili bir görevlendirmeniz olacak mı? Olmasa da saygıyla karşılarım. Eğer aday göstermezseniz partili gibi çalışırım.’ demiş. Sayın Kılıçdaroğlu da ‘Onu biliyorum. Senin particiliğin tartışılmaz’ diyor. İnce, ‘Eğer eğilim yoklaması yapacaksanız ben İstanbul'a adayım’ diyor.

Haberin Devamı

Doğrusu Muharrem İnce, sadece İstanbul için değil, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi büyük illerde eğilim yoklaması yapılmasını daha doğru bir yöntem olduğunu söylüyor. Tabii Muharrem İnce'nin şöyle bir pozisyonu da var, oraya kendi adaylığını konuşan bir cumhurbaşkanı adayı olarak gitmiyor. Aynı zamanda kendisiyle birlikte hareket eden insanlar da var. Onların bir kısmı mevcut belediye başkanı, bir kısmı da belediye başkan adayı. Yani bir hareketin önderi olunca onların hukukunu, siyasi geleceklerini bir anlamda koruması gerekiyor.

Hem görüşmenin perde arkasına baktım hem de Muharrem İnce ile detaylı bir konuşma gerçekleştirdim. Orada Muharrem İnce, Sayın Kılıçdaroğlu'na ‘İstanbul'a ilişkin düşünceniz nedir?’ diye soruyor, ‘Benimle ilgili bir görevlendirmeniz olacak mı, olmasa da bunu saygıyla karşılarım ama bunu öğrenmek isterim?’ diyor. ‘Eğer beni aday göstermezseniz ben yine bir partili gibi çalışırım, miting yaparım’ diyor.

Sayın Kılıçdaroğlu da ‘onu biliyorum, senin particiliğin tartışılmaz ‘diyor. Ve şunu ifade ediyor ‘eğer eğilim yoklaması yapma niyetindeyseniz ben İstanbul'a adayım’ diyor. Kılıçdaroğlu da ‘İstanbul örgütü dahil olmak üzere teşkilatlara bunu soracağım’ cevabını veriyor. Reddetmiyor. yapacağım ya da yapmayacağım da demiyor.

Haberin Devamı

Muharrem İnce, konuşmamızda şunu da söyledi ‘İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konulursa ben yarışa gireceğim ve aday olacağım; ama bu yapılmazsa 'gel adayımız ol' derlerse asla değilim’ dedi. Yani cumhurbaşkanı adaylığında 'gel Muharrem' tartışması hala devam ediyor. Öyle bir pozisyon olduğunda ‘ben aday değilim’ dedi.