Magazin Muhterem Nur canlı yayında o iddialara cevap verdi

Muhterem Nur canlı yayında o iddialara cevap verdi

Paylaş
Muhterem Nur canlı yayında o iddialara cevap verdi

Usta sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, Kanal D'de yayınlanan '2. Sayfa' programına konuk oldu. 'Mustafa Uslu'dan tek kuruş almadım' açıklamasında bulunan Muhterem Nur, merak edilen konuya canlı yayında açıklık getirdi

Şarkıcı Emre Kaya'nın "Müslüm filminin gelirinden Muhterem Nur'a pay verilsin" önerisiyle başlayan tartışmada yeni bir gelişme yaşanmış, Muhterem Nur filmle ilgili, "Mustafa Uslu'dan bir kuruş almadım, vermek zorunda da değil" açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

'İLK SENARYOYU BEĞENMEMİŞTİM'

Muhterem Nur, canlı yayında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Ben bu hikâyeyi başka bir yapımcıya devrettim. Başka biri ile anlaşma yaptım, 300 bin lira karşılığında hakları devrettim. Bu konu o kadar uzun bir konu oldu ki anlatamam. Benim bu filmden hak talep etmem doğru değil. Ben bu hikâyeyi başka bir yapımcıya devrettim.

O anlaşma da şöyleydi: Paranın yarısı imzayı atınca, devamı da iş bitince alacaktım. O paradan da hayır gelmedi. İlk aldığım parayı yanımda çalışanlara verdim, hiçbir hayrını görmedim. 'Müslüm' filmden para almadım ben, Mustafa Uslu ile anlaşma yapmadım çünkü. Herkes bu para üzerinde duruyor nedense. O filmi ilk devrettiğim kişi de yapabilirdi ama Mustafa Bey aldı bunu film yaptı.

Haberin Devamı

İlk senaryoyu ben beğenmemiştim, Mustafa Bey’e söyledim o da sağ olsun düzeltti. Şimdi bire bir oldu hayatı. Mustafa Bey’in neden bu kadar üzerine gidiliyor anlamıyorum. Bir kardeşim, bir evladım gibi görüyorum onu. İsterse verir para, verirse de onun bir jesti olur. Ben filmle gurur duyuyorum, eşim yeniden dünyaya geldi. Beni unutanlar da aramaya başladı. Filmi izleyenler diyorlar ki ‘İkinci defa gideceğim.’ Para aldı mı, almadı mı? Bunlar önemli değil, hiçbir mecburiyeti de yok zaten. Filmde en çok Müslüm'ün çocukluk sahnelerinden etkilendim. Müslüm'ün hayatının tamamı filmde yer alsa 10 yıl sürer" ifadelerini kullandı.

'BUNLAR BENİM ÇOK ZORUMA GİDİYOR'

'2. Sayfa' programına telefonla bağlanan Mustafa Uslu ise, "Herkes bu filmden hakkını aldı. Bu yüzden çok adaletli anlaşmalar yapıldığını düşünüyorum. Emeğe saygılı biri olarak yetiştirildim. Bunlar benim çok zoruma gidiyor. Müslüm Gürses'i tüm Türkiye gördü, tüm Türkiye özür diledi. Teşekkür ederim herkese" şeklinde konuştu.