Siyaset Müjde Ar: 'Analar bacılar havalarda uçuyor'
Paylaş
Müjde Ar: 'Analar bacılar havalarda uçuyor'

Müjde Ar: Ben siyasetçi değilim. Bu siyasetin ağzı neden bu kadar bozuk anlamıyorum. Karşılıklı belgeler, kasetler çıkıyor. O kasetlerde erkekler mağdur olmuyor ki, erkeklere 'helal olsun' diyorlar. Siyasetçiler birbirlerine sataşırken küfür yerine analar bacılar havalarda uçuyor. Yine kadın, yine aşağılanan kadın, yine şiddete maruz kalan kadın. Siyasetin dilinde bu kadar şiddet olursa o şiddet akşam üstü eve döndükten sonra güçsüz olan kadına yansıyacaktır

Artvin Barosu tarafından düzenlenen “Şiddet Demokrasisi" konulu panel İl Özel İdaresi Salonu’nda gerçekleştirildi. Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu Gençlik Projesi Elçisi – sinema sanatçısı Müjde Ar ve sendikacı – yazar Yaşar Seymen’in konuşmacı olarak katıldığı paneli izleyenler arasında CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün. Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ve Artvin Barosu Başkanı İzzet Varan da yer aldı.

SİYASETÇİLER BİRBİRLERİNE SATAŞIRKEN KÜFÜR YERİNE ANALAR BACILAR HAVALARDA UÇUYOR

Ankara Barosu Gençlik Projesi Elçisi – sinema sanatçısı Müjde Ar panelde yaptığı konuşmada, “Ben siyasetçi değilim. Bu siyasetin ağzı neden bu kadar bozuk anlamıyorum. Karşılıklı belgeler, kasetler çıkıyor. O kasetlerde erkekler mağdur olmuyor ki, erkeklere ‘helal olsun’ diyorlar. Siyasetçiler birbirlerine sataşırken küfür yerine analar bacılar havalarda uçuyor. Yine kadın, yine aşağılanan kadın, yine şiddete maruz kalan kadın. Siyasetin dilinde bu kadar şiddet olursa o şiddet akşam üstü eve döndükten sonra güçsüz olan kadına yansıyacaktır" dedi.

HOPA’DAKİ HUKUK İHLALLERİ REKORDUR

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, panelde yaptığı konuşmada, “Bugün buraya Gelincik Projesi için gelmiştik. Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusundaki projelerimizi anlatacaktık. Ama baktık ki burada kadına karşı şiddet değil topluma karşı da şiddet var. Ben ülkemde özgür olduğuma inanıyorum. Mesela protesto gösterisi yaparken dayak yeme özgürlüğüm var. Mesela, olayın bulunduğu yer itibariyle yetkili olan hakime değil uzaklardaki hakimin önünde yargılanma hakkım var. Artvin’de Artvinli ile başa çıkamayınca Erzurum’a mı alıyorlar davayı anlamadım. Bunun yasada yeri yok. Bir soruşturmanın birkaç gün içerisinde, kanunda yazan 19 - 20 maddeyi aynı anda ihlal etmesi rekordur. Mesela benim bu ülkede konuştuklarımı tanımadığım kişilerle paylaşma ve daha sonra onları tutanaktan dinleme özgürlüğüm var. Bunun çok faydalı bir projeye dönüştürülmesini teklif ediyorum. ‘Hemen 2351’e mesaj atınız, 10 dakika önceki konuşmanızı banttan dinleyiniz’ diye bir kampanya olabilir mesela. Dostlar farkında değilsiniz, size çılgın proje söylüyorumö ifadesini kullandı.

Sendikacı – yazar Yaşar Seymen de, “Önceki akşam televizyonda büyük bir siyasi partinin lideriyle konuşurken Hopa olaylarını sormuşlar. Hopa olaylarını yaşayan siyasi lider, ‘bizim otobüsümüze taş gelirken bir kadın öyle bir çığlık attı ki unutamadım’ dedi. Ülkeyi yöneten bir insan sadece kendi otobüsündeki çığlığa kulak veriyor. Ya sokaktakilerin çığlığı, ya milyonların çığlığı? Herkesi yönetmeye aday olursanız milyonların çığlığına kulak vermelisiniz" diye konuştu.

Panelin son bölümünde Artvin Barosu Kadın Komisyonu tarafından yılın annesi seçilen Emel Özarslan’a ödülünü Ankara Barosu Gençlik Projesi Elçisi, sinema sanatçısı Müjde Ar verdi. Emel Arslan’ın kromozom bozukluğu nedeniyle zeka geriliği bulunan oğlu Bahadır Arslan, önceki ay 1.5 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Emel Arslan, oğlunun arabayla dolaşmayı sevmesi nedeniyle ehliyet kursuna giderek ehliyet almıştı.

Haberin Devamı