Gündem Münbiç (Menbiç) ve Arimah nerededir? Haritası...

Münbiç (Menbiç) ve Arimah nerededir? Haritası...

Paylaş
Münbiç (Menbiç) ve Arimah nerededir? Haritası...

Beşşar Esad rejimi güçleri, 40 pikap, 2 tank, malzeme kamyonları ve zırhlı personel taşıyıcıları ile Münbiç'in batı kırsalındaki Arimah beldesine girdi. Bu gelişmenin ardından "Münbiç (Menbiç) ve Arimah nerededir?" sorusu gündem olurken haritası da merak edilmeye başlandı.

Esad rejimi, Münbiç'in batı kırsalındaki Arimah beldesine girdi. Rejimin terör örgütü YPG/PKK ile koordinasyon içerisinde Suriye'nin Münbiç bölgesine girmesiyle birlikte Münbiç (Menbiç) ve Arimah hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlanırken bölgenin haritası merak edildi.

Haberin Devamı

ARİMAH NEREDE?

Arimah, Menbiç'e bağlı bir belde... Bölgenin kuzeybatısında Kilis, solunda Halep, sağında ise Kobani bulunuyor.

MÜNBİÇ NEREDEDİR? MENBİÇ YA DA MENBİJ NEREDEDİR?

Menbic ya da Menbij Halep ilinde Fırat nehrinin 30 km batısında bulunan bir şehir. Osmanlı Devletinin son döneminde Halep Vilayetinde bir kaza idi ve 93 Harbinden sonra bölgeye Çerkesler yerleştirilmişti. Halep İli’ndeki önemli Türkmen yerleşim birimleri arasındadır.

Suriye’nin kuzeyinde yer alan Münbiç kenti, Türkiye’ye yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunuyor. İç savaş öncesi yapılan nüfus sayımına göre, kentte yaklaşık 100 bin kişi yaşıyordu. Hem Arapların hem de Kürtlerin yaşadığı Münbiç 2012 yılında Özgür Suriye Ordusu’nun denetimine geçti.

Haberin Devamı