Gündem Muş'ta teröristlerin sığınak ve depoları imha edildi

Muş'ta teröristlerin sığınak ve depoları imha edildi

Paylaş
Muş'ta teröristlerin sığınak ve depoları imha edildi

Muş'ta güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının kullandığı belirlenen 3 sığınak ve depo imha edildi

Valilikten yapılan açıklamada, 49’uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerce, 14-15 Nisan tarihleri arasında ’Şehit Uzman Jandarma Kademe Çavuş Sami Saygı-1’ operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi. Güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda, Hasköy ilçesine bağlı Otaç ve Koğuktaş köyleri kırsalında terör örgütüne ait 3 sığınak ve deponun tespit edildiğinin bildirildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu sığınak ve depolarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 10 küçük tüp ve 70 kilo inşaat çivisi, 2 adet akü, 6 takım örgüt kıyafeti, 35 çift ayakkabı, 20 metrekare demir sac, 2 adet silikon tabancası, 100 metre naylon branda, bol miktarda gıda ve sıhhi malzeme ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Tespit edilen barınak ve malzeme deposu ile ele geçirilen malzemeler, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yerinde imha edilmiştir. Bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir."

Eser AYDIN/MUŞ, (DHA)