Gündem 'Müşteri hizmetlerinden arıyoruz' deyip dolandırdılar

'Müşteri hizmetlerinden arıyoruz' deyip dolandırdılar

Paylaş
'Müşteri hizmetlerinden arıyoruz' deyip dolandırdılar

'Müşteri hizmetlerinden arıyoruz' deyip dolandırdılar


?

Adana polisi, İstanbul'da yaşayan 46 yaşındaki Abdulvahit B.'yi telefonla arayıp, müşteri hizmetlerinden aradıklarını söyleyerek, kredi kartı bilgilerini ele geçirip 9 bin 500 lira parasını dolandıran Erkan K. (25) Cemal C. (24) ile Hüseyin G.'yi (21) parayı çekmek için geldikleri bankada yakaladı.

Abdulvahit B.'yi telefonla arayan bir dolandırıcı, kendisini özel bir bankanın müşteri hizmetleri (call center) temsilcisi olarak tanıttı. Bankanın sistemden kaynaklı arıza olduğunu ve kredi kartı bilgilerinin yeniden girilmesi gerektiğini söyleyen dolandırıcılar, Abdulvahit B.'den bütün bilgileri alıp internet üzerinden 9 bin 500 lirayı, Erkan K.'nın hesabına havale etti.

Sistemdeki arızanın giderilip giderilmediğini öğrenmek için bankayı arandığında ise "Bankamızda kesinlikle böyle bir uygulama yok, müşterilerimizin kart bilgilerini istemeyiz" cevabını aldı.

Abdulvahit B.'nin şikayeti üzerine havale edilen paranın izini süren görevliler, Adana'daki Erkan K.'ya ulaştı. İnönü Caddesi üzerinde bulunan banka ve çevresinde önlem alan ekipler, parayı çekmeye gelen Erkan K., ile Cemal C.'yi suç üstü yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan Erkan K., hesap bilgilerini Hüseyin G.'nin kullandığını söyledi. Erkan K.'nın ifedesi üzerine Hüseyin G. de ekiplerce gözaltına alındı. Banka tarafından bloke edilen para İstanbul'da yaşayan Abdulvahit B.'ye iade edildi.

Dolandırıcılık suçlamasını kabul etmeyen 3 zanlı adliyeye sevk edildi.