Dünya Nairobi’de otele saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti

Nairobi’de otele saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti

Paylaş
Nairobi’de otele saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki otele düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, olayın ardından bölgede durumun kontrol altına alındığı belirtildi

Kenya İçişleri Bakanı Fred Matiang, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başkentin Westland bölgesindeki "DusitD2" adlı otel yerleşkesi ve çevresinde güvenliğin sağlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Güvenlik ekiplerinin bölgede binalardan halkı ve yabancıları başarıyla tahliye ettiğini, güvenliğin sağlandığını ifade eden Matiang, halktan günlük yaşantısına devam etmesini istedi.

Bakan Matiang, saldırıda ölen ve yaralananlara ilişkin bilgi paylaşmazken, yerel medyada şimdiye kadar en az 6 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Kenya Polis Şefi Joseph Boinnet, saldırganların arasında bir intihar eylemcisinin de olduğunu, eylemcinin otelin bekleme salonunda üzerindekileri patlattığını ifade etti.

Öte yandan, yaralıların kaldırıldığı bölgedeki hastanelerden acil kan bağışı çağrısı yapıldı. Başkentteki otele düzenlenen ve terör örgütü Eş-Şebab’ın üstlendiği saldırıda patlama sesleri duyulmuş ardından militanlar ve polis arasında çatışma çıkmıştı.

Haberin Devamı

Saldırının 2016’da Somali’deki bir Kenya askeri üssüne yapılan ve yaklaşık 150 askerin ölmesine yol açan saldırının yıl dönümüne denk gelmesi dikkati çekti. Örgüt, Eylül 2013’te yine başkent Nairobi’de bulunan Westgate Alışveriş Merkezi’ne saldırı düzenlemiş, onlarca sivil hayatını kaybetmişti.

NAİROBİ (AA)

OTELDE MAHSUR KALAN BİR VATANDAŞIN YARDIM ÇAĞRISI

Ron Ng'eno adlı bir twitter kullanıcısı, otelde mahsur kaldığını söyledi ve attığı tweetlerle yardım istedi. Banyoda saklandığını ve teröristlerin yaklaştığını yazan adam, "Eğer ölürsem cennete gideceğime inanıyorum. Aileme onları sevdiğimi söyleyin. Caleb, Mark ve Carol, sizi seviyorum" diye yazdı.

İlk tweetlerinin ardından yaklaşık 2 saat sonra Ron Ng'eno, banyoda saklandıklarını ve otelin içinden hala silah seslerinin geldiğini anlatan 2 tweet daha attı.

Ron Ng'eno ayrıca telefonunun şarjının bitmek üzere olduğunu ve kendileri için dua etmelerini de belirtti.

SALDIRIYI O ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Eş Şebab terör örgütü, saldırıyı üstlendi. Reuters'a konuşan Eş Şebab Askeri Sözcüsü Abdülaziz Ebu Musab, saldırganların eylemlerine devam ettiğini vurguladı.

Özellikle Somali'de etkili olan terör örgütü, 2013 yılında Westgate alışveriş merkezine saldırmış, dört gün süren katliamda 72 insan hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

2015'te ise bu kez Somali sınırındaki Garissa Üniversitesi hedef alındı ve teröristler 148 insanı öldürdü.

Ülkedeki en kanlı saldırının tarihi ise, 1998. El Kaide terör örgütünün Nairobi'deki ABD Büyükelçiliği'ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırı 224 kişinin ölümüne yol açtı, şehri cehenneme çeviren patlamada binlerce insan da yaralandı.