DAHA AZ ET YİYİN
İster inanın ister inanmayın, et tüketiminizi azaltmak çevrede büyük bir fark yaratabilir.
Dünya yüzeyinin yüzde 30'undan fazlası, hayvancılık yetiştirmek ve desteklemek için kullanılıyor. Bir Birleşmiş Milletler araştırmasına göre, “hayvancılık sektörü, insanla ilgili faaliyetlerden kaynaklanan CO2'nin yüzde 9'unu oluşturuyor, ancak daha da zararlı sera gazlarından çok daha büyük bir pay üretiyor.
CO2'nin Küresel Isınma Potansiyelinin (GWP) 296 katı olan insan kaynaklı nitröz oksidin yüzde 65'ini üretiyor.” Et tüketiminizi azaltmak, GWP gazlarının genel emisyonunu azaltmada önemli bir adımdır. Daha az hayvancılık aynı zamanda keyfini çıkarabileceğimiz ve rekreasyon için kullanabileceğimiz daha fazla arazi anlamına gelir.
Et ağırlıklı bazı öğünlerinizi sebze ile değiştirmeyi veya daha fazla deniz ürünü yemeyi düşünün!