Dünya NATO sivilleri öldürdü

NATO sivilleri öldürdü

Paylaş
NATO sivilleri öldürdü

Afganistan'ın doğusunda NATO askerleri 7 sivili öldürdü. Yılın ilk altı ayında ülkede 1462 sivil hayatını kaybetti

Afganistan’ın doğusunda NATO askerlerinin 7 sivili öldürdüğü bildirildi. Host il meclisi üyesi Gül Muhammed Zazi, NATO askerlerinin, geceyarısı Host kentinin dışında Matoon köyüne baskın düzenlediklerini, evlere ateş açtıklarını, olayda direnişle bağlantısı olmayan 7 sivilin öldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bölgedeki okulların sözcüsü Seyit Musa Macro da ölenler arasında bir öğretmenle 2 öğrencisinin bulunduğunu kaydetti. NATO sözcüsü Yüzbaşı Justin Brockhoff, NATO ve Afgan askerlerinin, Host vilayetinde düzenlenen bir operasyonda direnişçileri öldürdüğünü belirtirken, ölen direnişçilerin sayısına ilişkin bilgi vermedi. Afgan polisi de baskını doğruladı.

KAYBOLANLAR DA ARTTI

Afganistan’da yılın ilk 6 ayında 1400’den fazla sivilin öldüğü bildirildi. BM Afganistan’a Yardım Misyonu’ndan yapılan açıklamada, ilk 6 ayda 1462 sivilin öldüğü, geçen senenin aynı dönemine göre sivil kayıpların yüzde 15 arttığı belirtildi.

Açıklamada, Ocak-Haziran döneminde ölenlerin yüzde 80’inin sivil, yüzde 14’ünün Afgan ve yabancı askerler olduğu vurgulandı. El yapımı bomba ve intihar saldırılarının sivillerin yüzde 49’unun ölmesi ve yaralanmasına neden olduğunun belirtildiği açıklamada, 368 sivilin öldüğü mayısın en kanlı ay olduğuna dikkat çekildi.

Haberin Devamı