Gündem NATO tatbikatının belgeleri çöpte bulundu

NATO tatbikatının belgeleri çöpte bulundu

Paylaş
NATO tatbikatının belgeleri çöpte bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na liman ziyareti için gelen Kanada Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne bağlı HMCS Toronto savaş gemisinin ormana atılan çöpleri arasında, NATO tatbikatına dair yazışmalar bulundu

Kanada Kraliyet Deniz Kuvvetleri’ne bağlı HMSC Toronto isimli askeri gemi, NATO görevi kapsamında geçtiğimiz günlerde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na geldi. Burada liman hizmeti aldığı öğrenilen geminin atıkları, taşeron bir firmaya verildi. Firmanın atıkları götürmek için anlaştığı kamyoncu ise çöpleri Katı Atık Tesisleri yerine Günnücek ormanlarına bıraktı. Bölgede temizlik yapan belediye işçileri, çöplerin arasında askeri yazışmalar ve tatbikat notlarını görünce, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na haber verdi.

Aksaz’dan gelen ekiplerin yaptığı incelemede, notların NATO tatbikatı planının yazışmaları ve ayrıntıları olduğu ortaya çıktı. Yazışmaların kırmızı kodlu olmadığı belirtildi.

Kırmızı kodlu yazışmalar, gizlilik dereceli belgelerdir ve kaydı diğer kayıtlardan ayrı tutulur. Bu belgeler kayıtlarıyla birlikte güvenli ortamda korunur. Fiziksel ortamda üretilen belge, gizlilik derecesi taşıyorsa gizlilik derecesi belgenin tüm sayfalarında yazı alanının ve iletişim bilgileri çizgisinin sağ üstünde büyük harflerle kırmızı renkli olarak belirtilir.

İHA