Gündem Nedim Şener: Bana komplo kuruldu

Nedim Şener: Bana komplo kuruldu

Paylaş
Nedim Şener: Bana komplo kuruldu

Odatv davasında 'gazetecilere kumpas kurulduğu' iddiasıyla başlatılan soruşturmada ifade veren Gazeteci Nedim Şener, kendisine komplo kurulduğunu ve bu komplonun içinde Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu kamu görevlilerinin olduğunu belirtti

Odatv davasında kumpas iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmada dava kapsamında bir süre tutuklu kalan Gazeteci Nedim Şener müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Öğle saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne gelen Nedim Şener, savcılığa ifadesinin yanı sıra yaklaşık 50 sayfalık yazılı metin sundu.

Şener, Ergenekon terör örgütüne üyelik suçlamasıyla 375 gün hapis yattığı Odatv davasında, her şeyin tüm soruşturma makamları tarafından bir komplo kurgusu içinde yapıldığını belirterek sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Savcılığa verdiği dilekçede, ‘Dink cinayeti ve İstihbarat Yalanları’ kitabında eski istihbarat şube müdürü Ali Fuat Yılmazer’in Dink cinayetinde ihmali ve sorumluluğu bulunduğunu yazdığı için kendisine husumet beslendiğini, Ergenekon soruşturmasına da bu nedenle dahil edildiğini anlattı.

Şener, 6 Mayıs 2009 günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne M.Yılmaz sahte ismiyle gönderilen ihbar maili nedeniyle Odatv soruşturmasına dahil edildiğini belirtti. Şener, bu mailin polis tarafından gönderildiğini iddia etti. Şener, mailin gönderildiği adresin IP numarası için ise herhangi bir inceleme yaptırılmadığını belirtti.

İHA