Bilim - Teknoloji Nikon kameralar artık webcam olarak kullanılabilecek
Paylaş
Nikon kameralar artık webcam olarak kullanılabilecek

Nikon, belli model fotoğraf makinelerini webcam'e çeviren yazılımı kullanıcılara sundu. Uygulama şu anda beta sürümüyle kullanıcılarla paylaşıldı.

Canon, Fujifilm, Panasonic ve GoPro gibi şirketler kısa süre önce cihazlarını webcam’a çeviren uygulamaları kullanıcılarına sunmuştu. Nikon da geliştirdiği makinelerin webcam olarak kullanılmasına imkan vermeye başladı.

Haberin Devamı

Windows ve Mac cihazlarda kullanılabilen The Webcam Utility Software, Nikon'un geliştirdiği DSLR ve aynasız kamera modellerinin webcam olarak kullanılmasını sağlıyor. Uygulama şu anda beta sürümüyle kullanıcılarla paylaşıldı.

64 bit bir Windows 10 sürümüne ihtiyaç duyan yazılım mevcut haliyle Nikon’un Z7, Z6, Z5 ve Z50 aynasız ile D850, D780, D500, D7500 ve D5600 DSLR kameralarında çalışıyor.

Söz konusu cihazları ise bilgisayara iki şekilde bağlayabiliyorsunuz. Fotoğraf makinelerini USB ara yüzü ile bilgisayara bağladığınızda görüntülü konuşma servisi başlatılıyor ve gerekli kurulum yapılıyor. HDMI ile görüntü almak için ise üçüncü parti görüntü yakalama cihazı edinmeniz gerekiyor.

Yazılımın Mac kullanıcıları için yayınlanmış bir sürümü henüz yok.

Haberin Devamı