Magazin Nil'e her şey çocuk oyuncağı

Nil'e her şey çocuk oyuncağı

Paylaş
Nil'e her şey çocuk oyuncağı

Müziğinde farklı arayışlara giren Nil Karaibrahimgil, İskender Paydaş'ın kapısını çaldı ve ortaya çocuk müzik aletleriyle yapılan şarkılar çıktı

Çocukların en sevdiği şarkıcılardan Nil Karaibrahimgil, yeni besteler yaratmak için çocuk müzik aletleriyle çalışıyor.Müziğini yenilemek ve farklı besteler çıkarabilmek için kolları sıvayan genç sanatçı, ilk iş olarak daha önce hiç çalışmadığı ünlü besteci ve prodüktör İskender Paydaş’ın kapısını çaldı.

Haberin Devamı

İskender Paydaş, yepyeni şarkılar bulabilmek için Nil Karaibrahimgil’e oyuncakçılarda satılan çocuk müzik aletleriyle ve Afrika çalgılarıylamüzik yapacak bir ekip kurmayı önerdi. Ardından ekip hemen çalışmaya başladı. İskender Paydaş’ın başında bulunduğu müzisyenler, Nil’in evinde buluşarak; Nil’in önceden yazdığı sözlere hep birlikte müzik buluyor. Çocuk müzik aletlerinin çıkardığı farklı sesler, hem yeni seslere ulaşmalarını hemde bilgisayar melodilerinden kaçmalarını sağlıyor. Ünlü müzik adamı İskender Paydaş, bu farklı çalışma yöntemiyle ilgili Habertürk’e konuştu. Nil Karaibrahimgil’in albümçalışmalarına başladığında kapısını çaldığını anlatan Paydaş, şunları söyledi: “Nil bana geldiğinde ‘Yeni albümde nasıl yol alırız?’ diye sordu. İlk kez çalışacaktık. Ben de ‘Ekip çalışması yapalım; ben ekibin başı olayım. Şarkı adayı olacak şeyleri de getir, beraber oluşturalım; böylece tarz da orada ortaya çıksın’ dedim. Bilgisayarın başına oturup çalışmak yerine farklı bir yöntem denemek istedik. Hem fazla gürültü yapmayalımistedik hemde kulağımızın alışkın olmadığı farklı müzik aletleri kullanmayı denedik. Bunun için de bildiğimiz çocuk müzik aletlerini ve bir takım Afrika çalgılarını kullandık. Üç aydır böyle çalışarak beş şarkı çıkardık. Nil sözleri yazıyor, sonra çalmaya başlıyoruz.”

Haberin Devamı

"RIHANNA İYİ ŞARKI YAPAMADIKÇA AÇILIYOR"

Müzik dünyasındaki bazı sanatçılarda iyi şarkı ve iyi ses yerine seksapeli kullanmada bir aşırılığa kaçma eğilimi olduğunu dile getiren ünlü müzisyen, bu şekilde albüm satılmayacağını düşünüyor: “Rihanna’yı nasıl tanıdık? İki tane çok iyi şarkıyla... Herkes çok sevdi. Sonra bir numara yapamadı. Üç tane albümü var. Duyuyor muyuz bir şarkısını? Şarkılar tutmadığı için kıçını başını açıyor kız. Ne yapsın, para kazanacağım diye... Britney Spears da iyi şarkılarla çıktı; iki çok iyi albüm yaptı. Sonra çok iyi olmayan şarkılar yaptı. Seksapelini ortaya koydu. Ama albümleri satmadı. İnsanlar sadece onu görmek için konserlere gittiler.” (Habertürk)