Gündem Norveçli turistler ayin düzenlediler

Norveçli turistler ayin düzenlediler

Paylaş
Norveçli turistler ayin düzenlediler

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan Norveçli turistler, ülkelerinde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle ölen 92 kişi için plajda yaptıkları saygı duruşunun ardından ayin düzenlediler

Antalya’nın Alanya ilçesinde tatil yapan Norveçli turistler, ülkelerinde meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili gelişmeleri gazete ve televizyonlardan yakından takip ediyor.

Haberin Devamı

Bir grup Norveçli turist, iki saldırı ölen 92 kişi için plajda saygı duruşunda bulundu. Alanya’da tatil yapan Norveçli turistler, ülkelerinde meydana gelen terör saldırısının şokunu yaşıyor.

Başkent Oslo’da 92 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı ve silahlı saldırılarla ilgili gelişmeleri gazetelerden takip eden Norveçliler, ölenlerin yasını tutuyor. Saldırıları Norveç’in 11 Eylül’ü olarak değerlendiren turistler, gazeteleri ellerinden düşürmüyor.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Restoranda ya da plajda güneşlenirken dahi gazetelerden haberleri okuyan Norveçliler’in acısına, ilçedeki esnaf da ortak oldu. Keykubat sahilinde plaj büfelerini işleten işletmeciler, sahildeki Norveç bayraklarını yarıya indirdi. Bir grup Norveçli turist ise plajdaki bayrakların önünde saldırılarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Geçen hafta Alanya’ya tatile geldiğini ve Başbakanlık binasına yapılan saldırıda kuzeninin yaralandığını belirten Stig Sundsetvik, "Olayda Stine Sundsetvik adlı kuzenim yaralandı. Hala olayın şokundayım. Babam telefonda kuzenimin yaralandığını söylediğinde inanamadım. Hastanede tedavisi süren kuzenimin durumunun iyi olduğunu söylediler. Bunu yapan insan olamaz" dedi.

AYİN DÜZENLEDİLER

Norveç Kültür Evi’nde yapılan ayinde ilahiler okuyan ve ölenlerin yasını tutan Norveçliler terörü lanetledi. Mumlar yakıp ilahiler söyleyen Norveçliler, Rahip Harald Skarsauive’nin yaptığı duanın ardından saldırıda ölenlerin yasını tuttu.

Ayinleri Pazar günleri yaptıklarını ancak kendileri için çok özel bir günde olduklarını anlatan Rahip Skarsauive, "Norveç’te çok kötü bir olay oldu ve 92 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler için özel şarkılar söyledik ve mumlar yaktık. Burası Türkiye, Norveç’e çok uzağız. Ülkemizde hayatını kaybeden insanlarımızın yasını tutuyoruz" dedi.