Gündem Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımız Katar gerilimi için devreye girdi

Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımız Katar gerilimi için devreye girdi

Paylaş
Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımız Katar gerilimi için devreye girdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Numan Kurtulmuş, Körfez'de yaşanan krizle ilgili "Cumhurbaşkanımız, ikili telefon görüşmeleri yaparak sorunun çözülmesi için aktif biçimde sürece dahil olmuştur.

Sayın cumhurbaşkanımızın görüşmeleriyle birlikte ümit ediyoruz ki mesafe alınır. Dolayısıyla önemli bir kriz olarak görülüyor. Bunun daha fazla büyümemesi gerekiyor. Türkiye olarak üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz." dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ?


Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Libya, Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kesti. Katar'la deniz ve hava sınırları kapatıldı. Katarlı diplomatlara ülkeleri terk etmeleri için 48 saat, Katar vatandaşlarına 14 gün süre verildi.

KATAR'DAN İLK AÇIKLAMA


Katar'dan yapılan ilk açıklamada Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 'haksız şekilde alınmış bu karardan üzüntü duyduklarını' belirtti. Al Sani, "Haksız uygulamalar var ve bunlar temeli olmayan iddialara ve suçlamalara dayanıyor" şeklinde konuşurken, 5 ülkenin aldığı kararın vatandaşlarının normal hayatını sürdürmesine etki etmeyeceğini belirtti.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada ise 3 Körfez ülkesi ve Mısır'ın yaptığı uygulamaların vesayet kurma isteği olduğu ifade edildi.


7 ülke Katar'la diplomatik ilişkilerini kesti