Spor O penaltı Liverpool'u karıştırdı

O penaltı Liverpool'u karıştırdı

Paylaş
O penaltı Liverpool'u karıştırdı

Beşiktaş maçında kazanılan penaltı Liverpool'da krize yol açtı. Normalde Henderson'un kullanması gereken penaltıyı Balotelli, adeta zorla attı!

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur maçında Beşiktaş'ı penaltı golüyle 1-0 geçen Liverpool'da atışı Balotelli'nin kullanması kriz yarattı.

Haberin Devamı

Hakemin penaltı kararı sonrası topu ilk alan Jordan Henderson oldu. Ancak sonrasında Mario Balotelli gelerek Henderson'dan topu aldı ve atış hazırlığı yaptı. Bu arada Henderson ve Sturridge'in Balotelli'ye ufak tepkileri oldu ancak İtalyan yıldız atışı gole çevirince kriz çok büyümedi.

GERRARD: BU BİR SAYGISIZLIK

Kritik maçı bir İngiliz kanalında yorumlayan Liverpool kaptanı Steven Gerrard, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bu maçta penaltıcının Brendan Rodgers olarak seçildiğini söyleyen Gerrard, Balotelli'nin hocanın emrine uymayarak saygısızlık yaptığını söyledi. Gerrard'ın konu ile ilgili sözleri şöyle:

"Mario, Henderson'dan topu alarak penaltıyı kullandı. Doğal olarak menajerin kararına karşı geldi. Atışı gole çevirdi ama soyunma odasında verilen karara uymadı. Everton maçında da benzer bir olay yaşanmıştı. Soyunma odasındaki kararlar maçta gereklidir. Eğer menajer penaltı atacak oyuncuyu seçmişse maçta penaltıyı o oyuncu kullanır. Bu maçta da öyle olmalıydı. Henderson olayı büyütmedi ancak Balotelli'nin yaptığı hataydı. Üzerindeki büyük baskıya rağmen golü atıp önemli bir galibiyet kazandırdı. Bu açıdan sevindirici." (sporx)

Haberin Devamı

BALOTELLI: DRAMAYI BIRAKIN ARTIK

Olayın ana kahramanı Mario Balotelli de maç sonrasında Instagram hesabından Henderson ile gol sevincinin bir fotoğrafını paylaşarak takım arkadaşına teşekkür etti.

İşte Balotelli'nin mesajda kullandaığı sözleri:

"Penaltıyı atmama izin verdiğin için teşekkür ederim 'Hendo' Artık dramayı bırakalım. Maçı kazandık. Biz bir takımız ve biz Liverpool'uz!"

BALOTELLI'NİN PENALTI İSTATİSTİĞİ MÜTHİŞ!

Birçok yorumcu tarafından dünyanın en iyi penaltı atan futbolcuları arasında gösterilen Balotelli (24), kariyerinde kullandığı 29 penaltıdan sadece ikisini kaçırdı.

Penaltı kullanış stili Beşiktaşlı yıldız Demba Ba'yı da andıran Balotelli, kariyerindeki ilk penaltıyı Eylül 2013'te AC Milan forması giyerken, Napoli'ye karşı kaçırmıştı. O maça kadar kullandığı 21 penaltıyı da gole çeviren İtalyan forveti durduran isim İspanyol eldiven Pepe Reina olmuştu. Bu maçtan iki ay sonra da kariyerinin ikinci penaltısını kaçıran Balotelli'ye geçit vermeyen kaleci ise Genoa'nın İtalyan file bekçisi Mattia Perin'di.

Haberin Devamı