Siyaset O savcıdan Vali ve Emniyet Müdürü için suç duyurusu
Paylaş
O savcıdan Vali ve Emniyet Müdürü için suç duyurusu

Yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında görevden alınan savcı Muammer Akkaş, Vali H. Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında suç duyurusunda bulundu

Yolsuzluk, rüşvet ve karapara soruşturmasının görevden alınan savcısı Muammer Akkaş suç duyurusunda bulundu. Akkaş, soruşturma sırasında mahkemenin verdiği arama, el koyma ve gözaltı kararlarını uygulamayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali şube müdürünün yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok ve adli kolloğun tüm sıralı amirlerleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA DOSYAS IELİNDEN ALINMIŞTI

'Yolsuzluk ve rüşvet' iddialarına ilişkin açılan yeni soruşturma dosyası 'gizliliğin ihlali" nedeniyle TMK 10. madde ile yetkili Savcı Muammer Akkaş'tan alınmıştı. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ikinci dalgasıyla ilgili dosya elinden alınan Savcı Muammer Akkaş yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir" demişti.

Yaptığı yazılı açıklamayı adliye önünde kendi elleriyle basın mensuplarına dağıtan Akkaş, bazı hükümet üyeleri ile Başbakan Erdoğan'dan sert tepki görmüştü.