Gündem Odundan sanat!

Odundan sanat!

Paylaş
Odundan sanat!

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yaşayan kişi, 25 yıldır ormandan, denizden ve dere yataklarından topladığı odun parçalarını dekoratif şekiller vererek sanat eseri haline getiriyor.

Tekkeköy’de yaşayan Yüksel Korkmaz (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır topladığı odun parçalarını dekoratif hale getirerek sanat eserine dönüştürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Çocukluğundan beri el sanatlarına meraklı olduğunu, doğada bulduğu her türlü odun parçasını değerlendirdiğini belirten Korkmaz, "Samsun Sanayi Sitesi’nde kerestecilik yapıyordum. İş yerimi kapatınca el sanatları yapmaya başladım. Kendimi rahat hissettiğim şekilde çalışmak istedim. Evimin bodrum katını atölye haline getirdim. Garaj olarak kullandığım alanı ise doğadan topladığım odunlarla doldurarak depo haline getirdim. Burada her türlü ağaç parçasından çeşitli figürler yapıyorum" dedi.

Tamamen el yapımı ve hayal gücüne dayanan sanatsal eserler yaptığını ifade eden Korkmaz, doğada bulduğu çeşitli şekillerdeki odun parçalarının mutlaka sanatsal özellik taşıdığını ifade etti.

İnsanların sadece sobada yakacak odun gözüyle baktığı şekilsiz odun parçalarından çok güzel sanatsal figürler oluşturduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Her şey hayal etmekle ve istemekle başlıyor. Deniz kenarından, dere yatağından ve ormanlık alanlardan topladığım dal, ağaç gövdesi, orman atıklarını değerlendiriyorum. 25 yıldır topladığım odun parçalarını sakladım. Evimde tonlarca dal, kütük ve çeşitli odun parçaları birikti. Şimdi bunları işliyorum. Boş zamanlarımda ise yine odun parçaları topluyorum. İçimden bir şeyler yapmak geldiğinde o günkü ruh halime göre depodan bir odun alıyorum, onu işlemeye başlıyorum. Odunların orijinalliğini bozmadan küçük işlemelerle ve ayrıntılarla çeşitli süs eşyaları, hayvan figürleri, ev eşyaları yapıyorum. Yaptığım eserleri insanlar çok beğeniyor."

Bugüne kadar ticari kazanç düşünmediğini ifade eden Korkmaz, yaptığı eserlerle sergi açmak istediğini kaydetti.
En büyük destekçisinin eşi ve çocukları olduğunu söyleyen Korkmaz, "Evde canım sıkılınca bodrum katındaki atölyeye gelip bir iki figür yapıyorum. Her odun parçasından bir eser ortaya çıkınca rahatlıyorum. Zaman zaman eşim ve çocuklarım da yanıma gelerek bana destek oluyor" diye konuştu.

Mehmet Kumcağız - AA