Gündem Öğrencilerinin eline idam ipi verip fotoğraf çektiren öğretmen açığa alındı

Öğrencilerinin eline idam ipi verip fotoğraf çektiren öğretmen açığa alındı

Paylaş
Öğrencilerinin eline idam ipi verip fotoğraf çektiren öğretmen açığa alındı

İstanbul'da TOKİ Başakşehir Osmangazi İlköğretim Okulu'nda görevli Aydın Erekmen isimli öğretmen, öğrencilerin eline idam ipi verip fotoğraflarını çekmiş ve bunu Facebook'ta paylaştıktan sonra gelen tepkiler üzerine silmişti. Okul yönetimi ise paylaşımları, "İzcilik faaliyeti kapsamında izci düğümü çalışması" olarak yorumlamıştı. Şimdi o öğretmenin açığa alındığı öğrenildi

T24'ün haberine göre, İstanbul Beşiktaş'taki çifte terör saldırılarının ardından öğrencilerinin eline idam ipi veren öğretmen, sınıfta çektiği fotoğrafı "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkaaaan...! Adalet istiyoruz" notuyla kişisel Facebook hesabından paylaştı.



Erekmen, fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından paylaşımını sildi.


OKUL YÖNETİMİ: İZCİ DÜĞÜMÜ ÇALIŞMASI


BirGün gazetesinden Rabia Yılmaz'ın ulaştığı TOKİ Osmangazi İlkokulu Müdür Yardımcısı, "Konudan haberdar olduk. Araştırıyoruz. Öğretmenle görüştük. Öğretmenimizin bir izcilik faaliyeti var. İzci düğümleri ile ilgili bir çalışma yaptığını söyledi. Biz de o şekilde yorumladık" dedi.

İşte izci düğümü

CHP'Lİ ÖZKAN: SAVCILARI VE MEB'İ SORUŞTURMAYA ÇAĞIRIYORUM


CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, konuyu Facebook hesabından gündeme getirdi. Özkan şunları yazdı: "Çocuklara ölüm diye şov yaptıran şahsın Facebook paylaşımları. ... okulunda görevli öğretmen .... için için savcıları ve Milli Eğitim'i soruşturmaya çağırıyorum. Gereği yapılmalı!"



Öğretmen, önceki aylarda da benzer paylaşımlarda bulunmuştu. 11 Kasım 2016 tarihli bir paylaşımda, yine öğrencileri ile toplu asker selamı veriyor.

AÇIĞA ALINDI


Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, öğretmenin açığa alındığını duyurdu.

Konu hakkında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan, verdiği önergede “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, devletin okulunda görev yaptığı bilinen, fotoğraftaki öğretmenin kim olduğu, hangi okulda görev yaptığı belirlenmiş midir? Çocukların eline idam ipi vererek fotoğraf çektiren, bunu da sosyal medya hesabında paylaşan, ‘eğitimci’ olduğu iddia edilen bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa Bakanlık bu şahıs hakkında ne gibi bir cezai işlem uygulayacaktır?” diye sordu.