Eğitim - Kariyer Öğretmenlerle masal yolculuğu

Öğretmenlerle masal yolculuğu

Paylaş
Öğretmenlerle masal yolculuğu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Kütüphanede Hayat Var’ Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği projelerden biri.

Proje kapsamında yapılan İstanbul Masal Okulu’nun ilk dersi de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleşti. Bakan Selçuk, öğretmenlere çocukluğundan hatırladığı bir Azeri masalını anlattı. Ziya Selçuk, Masal Okulu projesini bakanlık olarak önemsediklerini ve bu konuda ellerinden ne gelirse yapmaya hazır olduklarını belirtti. İstanbul Masal Okulu’nun ilk dersine 39 ilçeden, 50 kursiyer öğretmen ve 15 masal anlatıcısı öğretmen katıldı.

Haberin Devamı

50 ÖĞRETMENE EĞİTİM

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı masalların çocukların dünyasında önemli bir yere sahip olduğuna değinerek, Kütüphanede Hayat Var Projesi kapsamında gerçekleşen etkinliğin güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Proje kapsamında, İstanbul’daki masal anlatıcısı öğretmenler bir araya gelip tüm okul kütüphanelerinde eş zamanlı masal anlattı. Öğretmenler, hafta sonları özverili bir şekilde masal anlatım etkinliklerine katıldı. Binlerce öğretmen arasından seçilen 50 öğretmene de masal anlatıcısı 12 öğretmen ve 10 akademisyen tarafından eğitim verilecek.