Eğitim - Kariyer Okul öncesi eğitimi Avrupa'da inceleyecekler

Okul öncesi eğitimi Avrupa'da inceleyecekler

Paylaş
Okul öncesi eğitimi Avrupa'da inceleyecekler

Mersin'deki Mezitli Anaokulu idareci ve öğretmenleri 'Okul Öncesi Dönemde Kaynaştırma Eğitiminin AB Boyutunda İncelenmesi' başlıklı Erasmus projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Ekip, İspanya'nın Madrid ve İsveç´in Stockholm kentinde eğitim alacak

Mezitli Anaokulu Müdürü Gülümser Tunç, bu başarının yeni projeler için ufuk oluşturması temennisiyle öğretmenleri tebrik etti. Projenin koordinatörlüğünü yapan Öğretmen Ayşe Karakılıç, proje ile özel gereksinimi olan çocukların normal eğitim sınıflarında eğitime dahil edilebileceğini söyledi.

Ayşe Karakılıç, Ulusal Ajans'a yapılan 3 bin 500 başvuru içerisinde hibe almaya hak kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Ulusal Ajans´a 3 bin 500 başvuru içerisinde projemiz 97 puan alarak hibe almaya layık görüldü. Proje ile özel gereksinimi olan çocuklar normal eğitim sınıflarında eğitime dahil edilebilecek ve öğretmenlerimiz bu konuda yurt dışı eğitim ve işbaşında gözlem olanağına sahip olacak. Okul öncesi dönemde kaynaştırma eğitiminin AB boyutunda incelenmesinde yenilikçi yöntem ve teknikler konusunda kurs alıp eğitim kurumlarında inceleme yapacağız" dedi.

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)

Haberin Devamı